Дрейк стана изпълнител на годината на "Билборд"

Дрейк   СНИМКА: Ройтерс

Дрейк оглави класацията за водещи изпълнители през годината на "Билборд" за втори път, съобщи изданието на сайта си.

Мъже са начело на класацията за пета поредна година. Пост Малоун беше начело през 2020 г. и 2019 г., Дрейк през 2018 г., Ед Шийран през 2017 г.

Дрейк, който е на 35 години, е изпълнител на годината не само благодарение на успеха на новия му албум "Certified Lover Boy" и синглите от него. Той присъства постоянно в класацията "Билборд 200" с предишните си албуми. "Certified Lover Boy" е 10-ият, който я е оглавявал, пише БТА.

Годишните класации на "Билборд" са по общи данни за постиженията на изпълнителя, заглавието, лейбъла в седмичните класации от края на ноември предишната година. Те от своя страна отразяват продажбите, стрийминга и радиоизлъчването през съответната седмица. Изпълнител на годната и нов изпълнител на годината се определят според класациите Билборд 200 и Хот 100.

"Certified Lover Boy" дебютира на първо място н класацията "Билборд 200" на 18 септември 2021 г. и остава в нея девет седмици, преди да приключи отчетния период. Той зае пето място и в годишната класация на "Билборд" за албуми.

За целия период Дрейк е имал осем албума в "Билборд 200". Само Тейлър Суифт е била с повече албуми в нея - 9. Тя заема четвъртото място в класацията за изпълнители на годината на "Билборд".

Дрейк има и 35 песни в класацията Хот 100 през този период, а 13 от тях достигат топ 10. Две оглавяват класацията - "What's Next" и "Way 2 Sexy".

Докато Дрейк е изпълнителят на годината на Билборд, Оливия Родриго е първа сред жените, като в общата класация е втора. Тя е и най-добрият нов изпълнител за годината. Дебютният албум "Sour" на Оливия Родриго остана пет седмици начело на "Билборд 200" през юни и юли. Синглите "Driver's Licence" и "Good 4 U" заеха първо място в класацията "Хот 100".

Би Си Ес е най-добра група за втора поредна година (12-и изпълнител в общата класация). Тя имаше четири хита номер едно в "Хот 100" и пети албум номер едно в "Билборд 100".

Начело на годишната класация за албуми на "Билборд" е "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолас.

Песента на Дуа Липа "Levitating" триумфира в класацията "Хот 100", след като постави рекорд за най-много седмици в топ 10 и топ 20 за певица. Тя дебютира в класацията на 17 октомври 2020 г. и още е в нея. 41 от тези седмици са в топ 10, макар и да не е достигала до първото място

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене