Азис и Каваленко от Лом търгуват телевизия

Азис е най-популярният певец, който има проблеми с данъчните. Въпреки милионите декларирани доходи той дължи налози като физическо лице. Предстои битка в съда, по време на която певецът и адвокатите му ще се опитат да докажат, че сумата е твърде завишена. Освен че не плаща всички данъци от дейността си като артист, Азис има и фирмени врътки, подобни на тези, в които е намесена колежката му Екстра Нина.

Тя продава фирмата си на неграмотния ром Георги Делиманев от Оброчище на 16 септември 2011 г. На следващия ден пред нотариус сяда и Азис. Заедно с него са съдружниците му от фирмата "Оникс плюс", чрез която имаха намерение да правят телевизия "Азис".

Всички те продават дяловете си на 52-годишния Каваленко Каваленков от Лом. Мургавият жител на ромската махала в дунавското градче, прочула се като Мека за купуването на гласове, няма нищо против да поеме управлението и собствеността на "Оникс плюс". Проверка на "168 часа" в Националната агенция за приходите показа, че дружеството дължи едва няколко хилядарки на бюджета - сума, близка до джобните пари на певеца.

Преди да продадат фирмата на Каваленко от Лом, Азис и съдружниците му получават акт от Съвета за електронни медии, подписан от председателя доц. Георги Лозанов. Той е на стойност 11 500 лева и е за неплатени държавни такси за развиваната дейност от 2002 година насам.

"168 часа" потърси Азис чрез пресаташето на "Диапазон рекърдс", за да внесе повече яснота по сделката, но той отказва да коментира бизнес отношения.

Телевизията не успя да се наложи на пазара и спря през 2009 г., а на следващата фирмата собственик е продадена на Каваленко. Така седалището й вече е преместено на улица "Ломски казарми" в ромската махала на крайдунавското градче.

Каваленко Каваленков е собственик на още две фирми, които е купил от софийски бизнесмени. Любопитна подробност е, че подписът на Каваленко е различен по документацията на трите дружества. Оригиналният му подпис включва семпло "К" с разкривена завъртулка, докато пред Азис полага параф, от който би се засрамил и министър.

"Ромите, които се водят купувачи на закъсали фирми, често не могат да се подписват и вместо тях го правят продавачите или дори самите нотариуси. Човекът е взел петдесетачка затова, че поема фирмата, и оттам нататък не го интересуват подписи", разказва запознат със схемата, която завършва със собственик бушон, на когото нищо не може да се вземе.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене