Най-многобройната група се готви да възпламени "Стад дьо Франс"

Репетицията на "Рокин'1000" 
Снимка: Туитър

"Рокин'1000" - най-голямата група в света, в състава на която влизат около 1088 музиканти, са готови да "разбиват инструменти" и да "късат струни и гласове". Те се завръщат на "Стад дьо Франс, северно от Париж, за да честват рока, предаде Франс прес.

Няколко удара с палките и магията се случва. По време на репетицията барабанистите на "Рокин'1000" се синхронизират с първите ноти на "Born to be wild" на "Степънулф" - култова песен от 60-те години на миналия век и една от 18-те в програмата на съботния концерт на групата.

Диригентът Алекс Дешан, сякаш в транс, размахва бясно ръце и люлее глава в ритъм, като истински фен на рока. Под негово ръководство са събрани 1088 музиканти - от най-младите до "стареца, който е гледал "Бийтълс" в "Олимпия" през 64 г., дошли от цяла Франция, Италия и Германия.

"Рокин'1000" предлага уникално звучене и преди всичко празник на класическия рок, споделя ентусиазирано критикът Филип Маньовър, присъствал на репетицията, предаде БТА.

На срещата, за да "разбият инструментите си", са дошли 216 барабанисти, 166 басисти и 359 китаристи, които са донесли своя 100-ватов усилвател. Церемониалмайсторът гори от нетърпение, до степен, че обещава да пристигне на сцената с "Харли Дейвидсън".

Първоначално "Рокин'1000" е едно "малко лудо" начинание на Фабио Дзафанини. Всичко започва през 2015 г. с видео за "Фу файтърс", на които той е фен, обяснява Дзафанини от трибуните на "Стад дьо Франс".

За да ги убеди да направят спирка в малкия му град в Италия, му хрумва идеята да събере хиляда рокери и да изсвирят "Learn to fly" - една от най-популярните песни на "Фу файтърс", в знак на почит към групата на Дейв Грол, бивш барабанист на "Нирвана".

Видеото става "вайръл" и "Фу файтърс" откликват на апела. Така се заражда идеята.

След първа успешна изява през 2019 г. пред публика от 50 000 души, "Рокин'1000", се завръщат на "Стад дьо Франс", освободени от ограниченията на коронавирусната пандемия.

Въпреки празникът, който се очертава на концерта в събота, "Рокин'1000" ще отдадат почит и към барабаниста на "Фу файтърс" Тейлър Хокинс, който почина на 25 март тази година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене