Още 100 000 електромобила "Тесла" изтеглени в Китай

Завод на “Тесла”. СНИМКА: АРХИВ

Американският производител на електромобили "Тесла" (Tesla) ще трябва да предприеме, за трети път от април, изтегляне на над 100 000 автомобила, този път заради проблем с презареждането, съобщи китайският регулатор, цитиран от Франс прес и БТА.

Дефектът в електрическата система може да доведе до забавяне на скоростта на функциониране на централния процесор, както и потенциално нарушаване на функциите на сензорния екран, посочи пазарният регулатор (SAMR).

"При екстремни случаи централният процесор може да се рестартира и екранът да не се покаже, което може да представлява опасност", уточнява регулаторът в комюнике.

Изтеглянето засяга 107 293 автомобила "Модел 3" (Model 3) и "Модел Уай" (Model Y), произведени в Китай в периода 2021-2022 г.

В началото на април "Тесла" изтегли близо 128 000 коли заради дефектен компонент, след което още 15 000 в края на миналия месец заради софтуерен проблем.

Миналата година в социалните мрежи в Китай бяха поместени много жалби срещу автомобилната компания за проблеми, свързани с качеството и обслужването.

Китай е най-големият пазар на марката. Компанията на Илон Мъск построи в Шанхай през 2019 г. гигантски завод, а една четвърт от общото му производство се продава в страната.

Локдаунът в китайската икономическа столица заради вълна от КОВИД-19 се отрази тежко на марката, тъй като "Тесла" беше принудена пред април да спре производството си за три седмици.

Според агенция Синхуа американският автомобилостроител е натоварил вчера нова партида от 4000 автомобила, произведени Шанхай, за транспортиране в Белгия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене