Новите москвичи щели да се произвеждат от края на годината, предимно за таксита

Възроденият "Москвич" ще попълни парка от таксита и споделяне на автомобили в Москва. Според плановете производството на коли под историческата марка ще започне преди края на тази година.

Заместник-кметът на Москва по транспорта и развитието на пътната инфраструктура Максим Ликсутов казва пред телевизионния канал "Москва 24", че бившият завод Renault, който сега е в ръцете на градските власти, ще произвежда машини за таксита и такива за споделяне на автомобили.

Според Ликсутов, вече е сформирана работна група с фирми, която да определи техническите аспекти на новите москвичи, които ще отиват в таксиметровите и автомобилните паркове в Москва и Московска област.

„Заводът „Москвич” потенциално може да произвежда такива автомобили, вече разработваме изисквания към тях”, подчерта зам.-кметът по транспорта. Той добави, че предприятието ще бъде обезпечено с достатъчно поръчки.

Renault Русия произвеждаше моделите Dacia Duster, Renault Kaptur и Arkana в Москва. Засега е известна само съдбата на Duster - кросоувърът ще продължи да се произвежда в Русия, но под марката Lada в завода на АвтоВАЗ в Толияти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене