Любен Дилов-син призна: Аз добавих "Ще ти скъсам ..."

Любен Дилов-син

Любен Дилов-син бил автор на последния стих от прочутата песен на Ку-ку "Ще ти скъсам ...". Това признание направи настоящият депутат от ГЕРБ във  фейсбук. И добави:  "На Соня Момчилова са всички истински прояви на поезия, докато простотиите - както обичайно - са най-често мои, на Слави и на останалата част от екипа".

Ето какво написа той: 

Във връзка с постоянните атаки към госпожа Sonia Momchilova заради ранното ? Ку-ку-творчество, длъжен съм да заявя най-отговорно и като редактор, и като автор на по-голямата част от писменото творчество на Ку-ку от онова време, следното:
Блусът "Ще ти скъсам..." е писан само частично от нея.

Въпросният последен стих в куплетите, който подчертава смешният и внезапен обрат от нежна лирика към просташка и мачистка закана е ... мой. По това време повечето текстове бяха изцяло преработен градски фолклор и най-вече колективно творчество на сценаристите на Ку-ку.

Такива впрочем са и доста по-късни песни от времето и на "Ку-ку", и на ранното "Каналето". И въпреки, че само Соня е изписана като автор, нейни са всички истински прояви на поезия, докато простотиите - както обичайно - са най-често мои, на Слави и на останалата част от екипа. Понеже бях редактор на почти всичко, което излиза от името на Ку-ку, не намирах за редно да се изписвам и като автор. Затова и моето име отсъства.

Не съжалявам за нито ред от онези години, защото написаното, снимането и изпятото от Ку-ку отдавна е градски фолклор, а фолклорът е фолклор - народно творчество, стоящо леко встрани от временните категории за добро и лошо. Да, както пише Мартин Димитров, "нивото е чувствително под Яворов", но - съгласете се - и мястото на Яворов не е в дискотеките и баровете. Т.е. за всяко нещо си има време и място, единственото неуместно е да атакувате талантливата Соня за блусът "Ще ти скъсам..."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене