Спас Русев развежда хората на Драган Солак, който може да вземе "Левски" (снимки)

Текст: Русев (с шапката) с Анкерсен и Галярди в ложите на "Васил Левски"

Бившият собственик на "Левски" Спас Русев доведе хората на Драган Солак на финала за Купата на България с ЦСКА-София, видя "България Днес". Както стана известно, телевизионният магнат от сръбски произход иска да вземе "сините".

Бизнесменът е собственик на английския "Саутхемптън" от няколко месеца. В България държи United Group - под чиято шапка е Nova Broadcasting Group, както и "Виваком". Именно през телекома датира познанството му с Русев. Фотографите на "България Днес" единствени изловиха на трибуните на Националния стадион пратениците на Солак. Това са Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. 

Анкерсен живо се интересуваше от случващото се на терена и на трибуните
Анкерсен живо се интересуваше от случващото се на терена и на трибуните

Първият е бивш футболист на "Интер" и "Аталанта", като има и 7 мача за националния отбор на Италия. Макар и на 28 години, той прекрати футболната си кариера и работи за Солак. Анкерсен е директор в в "Саутхемптън". Заедно със Солак е съосновател на основния акционер в английския клуб "Спорт Републик". Той е изпълнителен директор на компанията за спортни инвестиции. Анкерсен имаше кратка кариера с ФК "Мидтиланд" в родната Дания. Преди да започне работа със Солак, бе директор в "Брентфорд".

Галярди и Анкерсен изгледаха победата над "червените" от ложите в компанията на Спас Русев. Те останали впечатлени от спектакъла по трибуните и невероятната подкрепа на "сините" фенове. Преговорите с английската компания от страна на "Левски" се водят от актуалния собственик Наско Сираков, изпълнителния директор Иво Ивков и треньора Станимир Стоилов.

След завръщането на пратениците в Лондон са проведени срещи с останалите отговорни фактори в "Спорт Републик". След тях е потвърдено желанието да се влезе в клуба. Компанията има готовност да направи големи инвестиции в стадион "Георги Аспарухов" и детско-юношеската школа. Отделно "Левски" и "Саутхемптън" да си партнират сериозно.

Единственото им условие е опрощаване на 15-те милиона лева, които клубът дължи към бившия си собственик Васил Божков. Той вече над две години е в Дубай и не е обявил какво ще предприеме спрямо "сините". Предстои опит на Сираков да се срещне с бизнесмена, за да го убеди да опрости дълговете по примера на останалите бивши собственици на клуба.

"По темата за интереса към клуба мога да кажа, че за нас най-важното е на 24-ти да бъде обявено вече официално сдружението "Левски за левскарите". Има два важни фактора - привържениците и доброто представяне, което събужда интерес от много хора. Може да има спонсори, но най-важният пазител на клуба е "Левски на левскарите". Това е пътят", обяви Станимир Стоилов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене