Еднодневен фестивал за музика и изкуство се организира на Шуменското плато

Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings гостува на 28 май при паметника „Създатели на българската държава“ на Шуменското плато с внушително музикално шоу, работилници и изложби на едни от най-известните творци в областния град, съобщава БТА, позовавайки се на общинския пресцентър.

Във фестивала ще участва и един от най-изявените артисти, познати не само на българската електронна сцена - Laylla Dane. Израсналата в Шумен изпълнителка от няколко години живее и твори в Берлин, където вече е познато име в едни от най-емблематичните клубове. Нейният отличителен стил стига до редица клубове и фестивали по цял свят – от Ню Йорк до Лондон и Буенос Айрес, а у нас е движещата сила, стояща зад фестивала Wake Up Stran-Jah на Варвара.

В 18:00 часа, в "сърцето" на паметника, ще застанат основателите на Ritual Gatherings – The Foreigners, а след тях, със специален DJ сет, на винили, ще застъпи Laylla Danе.

Артистичната програма на събитието ще е с вход свободен, а транспорт до паметника ще бъде осигурен, като автобуси ще тръгват на всеки час от сградата на общината.

Фестивалът ще започне от рано и ще представи изложби на открито. Сред тях са „Апетит“ от Емилия Балева – живопис, и "Паралелни изблици“ на Стоян Skew. Шуменската танцова формация Emotion ще подготви публиката за танци с хореографски пърформанс, точно преди започването на DJ сетовете. Всеки желаещ може да се включи и във флашмоб, в "сърцето" на паметника, от 16:00 до 17: 00 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене