Как адвокатката на Джони Деп Камила Васкес се превърна в онлайн знаменитост (Галерия)

Милиони зрители по целия свят гледат съдебната битка между холивудските знаменитости Джони Деп и Амбър Хърд. И докато драмата се разгръща, нова звезда влезе в светлината на прожекторите - адвокатката на Деп Камила Васкес.

Младата юристка от Калифорния привлече вниманието на милиони на фона на процеса за клевета, който клиентът й заведе срещу бившата му съпруга, разказва Би Би Си.

Според слуховете Деп е започнал афера с нея.

37-годишната Васкес се превърна в малко вероятна - и несъзнателна - партньорка в шоуто, печелейки фенове с острия си стил. Тениски с нейното име и хвалепствени хештагове обикалят социалните мрежи.

Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес
СНИМКА: РОЙТЕРС
Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес СНИМКА: РОЙТЕРС
Двуминутно видео на Васкес, която многократно прекъсва адвоката на Амбър Хърд, за да „възрази“ – правен термин, използван за подаване на официален протест в съда – натрупа над 27 млн. гледания в тикток само за няколко дни.

Клипът дори предизвика пародии в социалните медии, в които потребителите „възразяват“ на своите приятели и семейство в разговор.

Коя е адвокатката, която хвана окото на съдебните наблюдатели?

Родена в Сан Франциско от кубински и колумбийски родители, Васкес е завършила Университета на Южна Калифорния през 2006 г. През 2010 г. се дипломира и от Югозападното юридическо училище в Лос Анджелис.

През последните четири години тя е сътрудник в Браун Рудник, високопоставената адвокатска кантора, сключила договор с Джони Деп да го представлява в делото му за клевета срещу Амбър Хърд за 50 милиона долара. Тя е един от деветимата адвокати от фирмата, участвала в процеса.

През 2021 г. тя беше отличена от списание „Най-добър адвокат“.

Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес
СНИМКА: РОЙТЕРС
Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес СНИМКА: РОЙТЕРС
Специализирана е в съдебни спорове и арбитраж, като се фокусира върху представляването на ищците по дела за клевета - както прави за Джони Деп.

За новооткритите си поддръжници обаче Камила Васкес е може би най-известна с многото си възражения и с поредица от напрегнати разговори с Амбър Хърд.

В продължение на два дни с кръстосан разпит адвокатката се опита да постави под съмнение разказа на Хърд за проблемния й брак с Деп с надеждата, че съдебните заседатели ще видят несъответствия в нейните твърдения.

„Джони Деп ти даде тази роля в „Аквамен“, нали?“ пита Васкес.

Модел за подражание - или не?

Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес
СНИМКА: РОЙТЕРС
Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес СНИМКА: РОЙТЕРС
Енергичната защита на Деп от страна на Васкес накара темата да стигнеи до движението #MeToo срещу сексуалното насилие и тормоз.

Някои критици я обвиниха, че не вярва на твърденията на Хърд или дискредитира твърденията й за злоупотреба.

„Поздравете Камил Васкеса за това, че сама върна феминизма 50 години назад за по-малко от два часа“, каза един потребител на туитър. „Историята няма да те помни с добро.“

Нейните поддръжници, от друга страна, я подкрепят да отстоява правата на мъжете, жертви на домашно насилие, като потенциален модел за подражание.

Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес
СНИМКА: РОЙТЕРС
Адвокатката на Джони Деп Камила Васкес СНИМКА: РОЙТЕРС
Дали обаче популярността на Васкес ще помогне на Деп в съдебната зала, остава да видим.

„Трудно е да се разбере дали обществената реакция онлайн ще бъде същата, като на отделните съдебни заседатели“, каза Халим Данидина, адвокат и бивш съдия, пред Daily Beast.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене