Подкаст: Криста сънува мелодията на новата си песен

Трябва ли да има задължителна квота българска музика в радио- и тв ефира, какво е да обикаляш България и света, яхнала мотор, за работата си с Камен Донев и как с лекота имитира Мая Новоселска, чуйте днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта на вестника и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

За пореден път Криста заявява стилното си присъствие на музикалната сцена с новия си сингъл “Будни”. “Идеята за песента дойде насън. Беше много смешно, защото по някакъв начин хем сънувам, че аз съм героя в съня, хем някакъв глас, който е извън съня, ми казва: “Това парче е много яко. Ставай да го запишеш, защото, ако разчиташ както друг път да го запомниш, няма да ти се получи”. Станах, рошава, по нощница, отидох в другата стая, записах си мелодията в тъмното и пак си легнах”, разказва Криста в подкаста “24 часа от живота”.

На следващия ден изпраща идеята на Борислав Бояджиев – Борче. След няколко часа той вече е готов с примерния бийт, след което Бобо написва текста. Финалната версия на “Будни” звучи актуално и свежо и носи полъха на любимите ар енд би/денс парчета от началото на 90-те години. Песента ще бъде част от първия албум на певицата, който ще излезе на музикалния пазар в края на септември.

Като вокален педагог в “Гласът на България”, който обучава бъдещите музикални звезди, Криста се старае да им внуши, че е важна нагласата. “Колкото и да си работим у дома и да сме перфектни, емоцията, която тази сцена предлага и подбужда в хората, понякога доста разклаща стабилността на участниците”, обяснява певицата в подкаста. Съветът, който дава на бъдещите участници в подобни формати, е да не са плахи, да мислят позитивно и да са с ясната представа и цел какво искат да покажат, когато излязат на сцената.

  • Ключови думи:

Напишете дума/думи за търсене