Близки да крал Чарлз се страхуват, че Хари ще отмъсти на Камила

Принц Хари Снимка: Ройтерс

Помощниците на крал Чарлз се страхуват от предстоящото излизане на новата книга на принц Хари, тъй като се опасяват, че тя ще бъде насочена срещу Камила, кралицата-консорт.

Принц Хари написа мемоари, които трябва да бъдат публикувани по-късно тази година и ще бъдат "разказ от първа ръка за моя живот, който е точен и напълно правдив", информира той. 

Бившият водещ на Good Morning Britain Пиърс Морган обаче твърди, че помощниците на крал Чарлз "изпитват ужас" от излизането на книгата.

Пишейки за New York Times, Пиърс казва: "Един от приближените на Чарлз ми каза преди няколко месеца, че дворецът изпитва абсолютен страх от книгата, опасявайки се, че тя ще бъде пълна с нови отровни обвинения и ще бъде насочена срещу Камила като някакъв вид отмъщение за ролята й в разпадането на брака на родителите на Хари."

"Този разговор, разбира се, беше преди смъртта на кралицата и когато Чарлз беше просто принц на Уелс", добави Пиърс, цитиран от Daily Mirror.

Журналистът изтъкна, че след смъртта на кралицата миналата седмица излизането на книгата сега ще бъде "опустошително" за крал Чарлз.

Той добави: "Но сега той е крал, а Камила е негова кралица-консорт и следователно всяка подобна атака, идваща от собствения син на новия монарх, ще бъде опустошителна."

В интервюто си с Опра Уинфри от миналата година Хари разкри за разрива в отношенията с баща си като каза, че се чувства "наистина разочарован" от татко си: "Той знае какво е болка. Разбира се, че винаги ще го обичам, но се случиха много болезнени неща и приоритетът ми е да се опитам да се справя с тях". 

Твърди се, че оттогава бащата и синът се опитват да се справят с кризата в отношенията си. Те се събраха заедно за погребението на принц Филип, а след това за юбилея на кралицата.

Също така крал Чарлз отдаде почит на Хари и Меган в първата си кралска реч след смъртта на кралицата. Той заяви, че желае да "изрази любовта си към Хари и Меган, докато те продължават да изграждат живота си в чужбина". След това по-малкият му син върна услугата, като спомена баща си в почитта си към покойната кралица.

Междувременно Пиърс призова Хари да "скъса доходоносния си договор" с Penguin Random House и "да анулира книгата", за да докаже, че наистина иска да се сдобри с баща си.

 "Ако Хари наистина иска да повярваме, че има желание да "почете" баща си, както каза днес, трябва да скъса доходоносния си договор с Penguin Random House и да отмени книгата. Ако не разбира защо, трябва да провери значението на думата "чест" в речника, за да открие, че то означава да показваш "безусловно уважение", "голямо уважение" и "почит"."

Кралски експерт обаче твърди, че Хари е "настоявал" мемоарите му да бъдат публикувани през ноември.

В интервю за предаването Dan Wootton Tonight на GB News кралският експерт Том Бауър заяви: "Тази вечер ми казаха, че Хари настоява книгата му да бъде публикувана през ноември - това е изумително. Очевидно издателите не са много сигурни, но принцът смята, че ако не я публикуват, нарушават договора".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене