Психичното здраве на децата търси своите дарители
Mila Online | 21 Септември 2022 г. | 7 показвания | 0 коментара

Не е нужно човек да е тесен специалист, за да е наясно, че на децата им трябва подходяща среда и грижи, за да се развиват.

Един от най-подходящите начини за това е психомоториката. Това е професионален подход за подкрепа на детското развитие, ориентиран към движението и тялото. Чрез съвместна символна игра и двигателно-телесно изразяване психомоториката подпомага психо-емоционалното и социално развитие на децата. Методът е подходящ за прилагане както в масови училища и детски градини, така и в специализирани центрове и институции за подкрепа на деца със широк спектър от заболявания и трудности във функционирането.

Ние, Българска асоциация за развитие на психомоториката, се стремим да изграждаме социална и образователна среда, в която развитието и психичното здраве на децата са приоритет. Работим за това всяко дете в България да има право на игра, чрез която свободно да изразява тялото и душата си и чрез която да бъде подкрепено. Правим това възможно, като работим за устойчивото развитие на психомоториката в България и утвърждаването й като професионална практика, достъпна за родители, педагози, възпитатели, психолози и терапевти.

? обучихме над 30 психомоторни терапевти и специалисти по “Образователна психомоторика”.
? издадохме единствените две съвременни книги у нас, посветени на психомоториката - “Действаме, играем, мислим” - Бернар Окутюрие и “Осмели се да се свържеш” - Марион Ессер
? организирахме две международни онлайн конференции по психомоторика
? проведохме над 15 безплатни лекции и уъркшопи с наши и чуждестранни експерти
? консултирахме десетки специалисти

Сега стремежът ни е заедно с вас, приятели, съмишленици и дарители, да направим възможно всички родители и професионалисти да прочетат холандската книга “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши” на български език.

Tова е книга, в която водещи световни изследователи и клиницисти описват най-съвременните психомоторни интервенции при деца и юноши с интелектуални затруднения, аутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, травми, тревожни и хранителни разстройства и др.

Текстът също представя ценни практически насоки за подкрепа на деца и юноши с трудности в психичното здраве и/или в неврологичното развитие.

Представеният подход произлиза от холандската и фламандската традиция на психомоторната терапия, но отразява нарастващия интерес на професионалистите в областта на психичното здраве към методите, ориентирани към движението и тялото, като допълнение или алтернатива на предимно вербалните форми на (психо)терапия и фармакологични лечения.

Този наръчник предоставя ключова и актуална информация за родители, професионалисти в областта на психичното здраве, възпитатели и педагози, които се интересуват от използването на психомоторни интервенции в рамките на грижите за психичното здраве на най-малките.

Сега психичното здраве на децата е в твоите ръце - прегърни го!

Дари и направи възможно всеки родител и професионалист в България да държи книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши” в ръцете си!
Целева сума: 12 000 лв

Средствата от кампанията “Психичното здраве на децата е в твоите ръце - прегърни го!” ще се използват за превод, подготовка, печат и разпространение на книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши”.

Сайт на БАПМТ
Линк към платформата за даряванеЕдин от членовете на Българска асоциация за развитие на психомоториката е Катерина Ковачева. Тя е психолог, психомоторен терапевт и част от дамите, участвали в кампанията на mila.bg "Вдъхновителки". Интересите й са насочени към психологическото консултиране на родители, които изпитват затруднения в отглеждането и възпитанието на децата си. Работи пряко с деца с трудности в развитието, както и с деца, преживели травма. Консултира кандидат-осиновители и осиновители и ги подкрепя в процеса на адаптиране на детето към новото му семейство.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Полицейски служител от Стралджа е загинал при пътен инцидент, потвърдиха от областната дирекция в Ямбол. По неофициална информация инцидентът е станал снощи, около 22 часа, до село Маленово,предава БНР. Полицейският служител е извършвал проверка на документи на гражданин, в близост до пътното платно

Сега футболът остана назад, всички разбират от газ - така енергийни експерти описват ситуацията в България, след като на 27 април “Газпром” ни спря доставките. Тогава на власт все още бе правителството на Кирил Петков и управляващите обясниха, че руски газ вече няма, защото отказваме да плащаме в рубли, за да не нарушим санкциите срещу Русия

“Много партии днес обещават всякакви социални придобивки. Само БСП обаче отчита реално свършена работа за повишаване на доходите. Оценявайте ни по резултатите, а не по голи обещания. 12 години като опозиция на ГЕРБ се борихме социалната политика да стане приоритет и не успявахме. Сега за 7 месеца в управление направихме повече отколкото ГЕРБ за

Димитър Бербатов продължава да удивлява феновете в Англия ...
Подариха на актьора и любимата му Катрин Русева 5 дни в ...
Актьорът Павел Иванов, познат на зрителите от сериала ...
Централните острови Тонга приветстваха раждането на ново ...
Актьорът дебютира като писател с книга с разкази Да, ...
На въпрос дали би станал отново министър, проф. Минеков ...
Григор Димитров е очаквал малко повече от себе си, но ...
Съоснователят на рок групата „Пинк флойд“ Роджър Уотърс ...
Снахата на Доган Памела Жейнова пусна в инстаграм снимка с ...
Изграждането на постоянното място за Научния форум на ...
Повече от 60 хиляди души се събраха на Световния граждански ...
За детските си пиески късала билети за баня вместо за ...
Баща ми - Григор Вачков, носеше мъжкото у себе си, дух, ...
Луиз Флетчър, която спечели "Оскар" за незабравимата си ...
Космическата агенция на САЩ (НАСА) отложи за пореден път ...
По време на днешното си посещение в Асизи, родното място на ...