Психичното здраве на децата търси своите дарители
Mila Online | 21 Септември 2022 г. | 24 показвания | 0 коментара

Не е нужно човек да е тесен специалист, за да е наясно, че на децата им трябва подходяща среда и грижи, за да се развиват.

Един от най-подходящите начини за това е психомоториката. Това е професионален подход за подкрепа на детското развитие, ориентиран към движението и тялото. Чрез съвместна символна игра и двигателно-телесно изразяване психомоториката подпомага психо-емоционалното и социално развитие на децата. Методът е подходящ за прилагане както в масови училища и детски градини, така и в специализирани центрове и институции за подкрепа на деца със широк спектър от заболявания и трудности във функционирането.

Ние, Българска асоциация за развитие на психомоториката, се стремим да изграждаме социална и образователна среда, в която развитието и психичното здраве на децата са приоритет. Работим за това всяко дете в България да има право на игра, чрез която свободно да изразява тялото и душата си и чрез която да бъде подкрепено. Правим това възможно, като работим за устойчивото развитие на психомоториката в България и утвърждаването й като професионална практика, достъпна за родители, педагози, възпитатели, психолози и терапевти.

? обучихме над 30 психомоторни терапевти и специалисти по “Образователна психомоторика”.
? издадохме единствените две съвременни книги у нас, посветени на психомоториката - “Действаме, играем, мислим” - Бернар Окутюрие и “Осмели се да се свържеш” - Марион Ессер
? организирахме две международни онлайн конференции по психомоторика
? проведохме над 15 безплатни лекции и уъркшопи с наши и чуждестранни експерти
? консултирахме десетки специалисти

Сега стремежът ни е заедно с вас, приятели, съмишленици и дарители, да направим възможно всички родители и професионалисти да прочетат холандската книга “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши” на български език.

Tова е книга, в която водещи световни изследователи и клиницисти описват най-съвременните психомоторни интервенции при деца и юноши с интелектуални затруднения, аутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, травми, тревожни и хранителни разстройства и др.

Текстът също представя ценни практически насоки за подкрепа на деца и юноши с трудности в психичното здраве и/или в неврологичното развитие.

Представеният подход произлиза от холандската и фламандската традиция на психомоторната терапия, но отразява нарастващия интерес на професионалистите в областта на психичното здраве към методите, ориентирани към движението и тялото, като допълнение или алтернатива на предимно вербалните форми на (психо)терапия и фармакологични лечения.

Този наръчник предоставя ключова и актуална информация за родители, професионалисти в областта на психичното здраве, възпитатели и педагози, които се интересуват от използването на психомоторни интервенции в рамките на грижите за психичното здраве на най-малките.

Сега психичното здраве на децата е в твоите ръце - прегърни го!

Дари и направи възможно всеки родител и професионалист в България да държи книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши” в ръцете си!
Целева сума: 12 000 лв

Средствата от кампанията “Психичното здраве на децата е в твоите ръце - прегърни го!” ще се използват за превод, подготовка, печат и разпространение на книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши”.

Сайт на БАПМТ
Линк към платформата за даряванеЕдин от членовете на Българска асоциация за развитие на психомоториката е Катерина Ковачева. Тя е психолог, психомоторен терапевт и част от дамите, участвали в кампанията на mila.bg "Вдъхновителки". Интересите й са насочени към психологическото консултиране на родители, които изпитват затруднения в отглеждането и възпитанието на децата си. Работи пряко с деца с трудности в развитието, както и с деца, преживели травма. Консултира кандидат-осиновители и осиновители и ги подкрепя в процеса на адаптиране на детето към новото му семейство.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Психолози смятат, че може да се превърне в “перфектна буря” за нашите финанси Световното първенство е в разгара си и дори да не сте изкушени от футбол, няма как да избягате от всеобщата еуфория около него. Просто защото всички говорят, пишат или споделят нещо по въпроса – я съмнения за купени мачове

Световният шампион за 2010 г.  Испания и носителят на титлата през 2014-а Германия завършиха 1:1 в най-голямото дерби от груповата фаза на мондиала в Катар. След първите си мачове те бяха на обратните полюси. Испанците разбиха 7:0 Коста Рика, а германците се изложиха грандиозно с 1:2 от Япония. Първият интересен момент бе в 7-ата мин

Легендата на "Реал" (Мадрид) Икер Касияс скочи да брани ...
Използваме персийската дума, дошла от Турция Намерихме ...
В последния си работен ден в пожарната шефът на огнеборците ...
Емили Тротинетката явно е решила този път да се разходи ...
Франческо Тоти е приготвил скъп подарък за новата си любима ...
Дъщерята на Бил Гейтс Дженифър ще става майка за първи ...
Деси Цонева уличи вестник "Уикенд" в лъжа. Ето какво написа ...
Дъщерята на легендата Алън Шиърър изпоти феновете си с нови ...
Световните шампиони Лотар Матеус и Кака бяха зарязани на ...
Работата по излизане в открит космос на руските космонавти ...
Сестрата на Джорджина Родригес, Патрисия, разкри, че не ...
Зам. кметът на Бургас по култура, туризъм и спорт Диана ...
Китай ще извърши повече мисии за изследване на дълбокия ...
Зам. кметът на Бургас по култура, туризъм и спорт Диана ...
Неврофизиолози откриха при наблюдения на диви макаци ...
Едногодишно проучване на дренажната система под Колизеума ...