Какви са предимствата на настолните компютри

Източник: Pixabay

В днешното поколение почти всички хора, индустрии и предприятия се нуждаят от настолни компютри, за да се справят активно с конкуренцията и да бъдат иновативни. Това е така, защото тези машини предоставят възможност за опростяване и повишаване на ефективността на живота чрез дигитализация до такава степен, че вече са необходимост, а не лукс. Защо да изберете системен модул пред лаптоп? 

С какво са по-добри настолните компютри?

Макар лаптопите да са мобилни и да можете да ги вземете с вас навсякъде, стационарните компютри крият доста повече предимства, сред които:

1. Хардуер

Може би най-важната причина, поради която има смисъл да изберете системен блок вместо лаптоп, е по-мощният хардуер. Дори най-скъпият и най-висок клас лаптоп ще бъде по-нисък по отношение на пълненето на настолните компютри. Има много причини за това – както ограниченото пространство вътре в лаптопа (не можете да поставите няколко мощни видеокарти вътре, а предлагането на постоянна памет тук е ограничено), така и необходимостта да го направите автономно (пълнежът трябва да е възможно най-енергийно ефективен) и тук всичко е трудно с охлаждането.

2. Размер на дисплея

Най-големият лаптоп има диагонал от 17 инча, понякога има чудовища с 19-инчови екрани, но дори те са по-ниски от компютрите, които често предлагат 22-инчови панели като най-малки дисплеи. В същото време 17-инчовите лаптопи, поради техния размер, трудно могат да бъдат наречени мобилни и това е основното предимство на този клас технологии.

Със стационарните модели,  още на етап сглобяване, потребителят може веднага да избере подходящ екран с всякакъв размер.

3. Възможност за надграждане

Не е тайна, че лаптопът е устройство, което е много ограничено по отношение на хардуерни надстройки. По правило потребителите без ненужни проблеми (и това правило не винаги работи) могат да променят или добавят постоянна и RAM.

Много е проблематично да смените останалите възли и само добри специалисти могат да се заемат с тази задача. Можете да актуализирате системния модул на 100%, докато всеки потребител, дори малко запознат с компютърната техника, ще може да направи това у дома.

4. Охлаждане

Основният бич на съвременните компютри и лаптопи вече беше споменат по-горе – това е прегряването. В същото време, поради размера на системния блок, може да се постигне по-ефективно охлаждане, което не може да се каже за лаптопите.

Има още една особеност. Дори ако охлаждането работи добре в лаптоп, тогава с голяма вероятност това ще бъде придружено от повишен шум. Като се има предвид, че за разлика от системния блок (може да бъде скрит под масата), лаптопът винаги е близо до потребителя, шумната му работа може да бъде неудобна.

5. Цена

Персонален компютър със същата или подобна производителност е по-евтин от лаптоп. Лаптопите са по-скъпи, защото използват по-скъпи компоненти. Но това не е единствената причина – компактните модели са по-популярни сред потребителите и това им позволява да се предлагат на по-високи цени. Сглобяването на машина с желаните параметри би ви струвало много по-малко.

Вече лесно може да се сдобиете с мощни и различни видове PC готови за употреба само в един магазин за компютърна техника, без да се налага да се ровите в различни страници или да се лутате. Възможността да закупите своята нова техника на лизинг ви дава допълнително предимство да не правите компромиси с качеството.

  • Ключови думи:
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене