Съд нареди Кание Уест да плаща по $200 000 на месец на Ким Кардашиян

Ким Кардашиян и Кание Уест СНИМКА: Инстаграм

Съд нареди на Кание Уест да плаща на Ким Кардашиян по $200 000 на месец детска издръжка в резултат на развода им, предаде Би Би Си.

Бившият рапър и телевизионната риалити звезда ще имат съвместно попечителство над четирите им деца.

Кардашиян подаде молба за развод през 2021 г. след осем години брачен живот с Уест, който промени името си на Йе.

Решението идва след като няколко компании прекъснаха връзките си с Йе заради поведението му, включващо и антисемитски коментари, предаде БНР.

Двамата бяха обявени за разведени през март, като Кардашиян премахна Уест от фамилията си.

Въпросите, свързани с разделяне на имущество и попечителство над децата им, бяха решени от съдебни документи, подадени във вторник.

Те предвиждат двете страни да се консултират взаимно за по-важни решения, свързани с децата им.

Разходите по сигурността на децата, за училище и колеж, ще бъдат споделени.

Като добавка Йе трябва да плаща $200 000 на месец детска издръжка, което според "Ню Йорк пост" се налага, тъй като децата пред повечето време ще бъдат при майка си.

Двамата имат четири деца – Норт (9 г.), Сейнт (6), Чикаго (4) и Псалм (3).

В предишни изявления Кардашиян (42 г.) посочи, че "много" иска бракът им да бъде прекратен, тъй като това ще "помогне на Кание да приеме", че връзката им е приключила.

Йе (45 г.) се бореше срещу развода.

Заради противоречивото му поведение в последните месеци няколко известни марки прекратиха отношенията си с него, включително "Адидас" и "Гап".

Рапърът предизвика критики по-рано тази година, след като се появи на Парижката модна седмица с тениска с надпис "Животът на белите има значение" – лозунг, използван от привърженици на теорията за превъзходството на бялата раса.

Той след това твърдеше, че тези критики са платени от потайни тайна група евреи, което се смята за антисемитско изказване.

По-рано тази седмица Йе обяви намерение да се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2024 г. Той участва в надпреварата за Белия дом през 2020 г., като получи едва 70 000 гласа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене