Явор Гърдев: Директорът на Народния театър не може да уволни или освободи г-жа Кръстева

Явор Гърдев КАДЪР: БНТ

Има път към изход. Определени въпроси не могат да се разрешат с административни мерки. Директорът на Народния театър не може да уволни или освободи г-жа Кръстева, тъй като това ще бъде противозаконно действия, няма законово основание", коментира пред БНТ Явор Гърдев.

По думите му каквото и действие да бъде предприето то ще породи след себе си такава вълна от събития, която ще има силно негативни измерения във всеки един от случаите.

"Хората не могат да бъдат уволнявани от работа просто така. Действието, което тя е предприела, бъдейки нетактично действие спрямо Народния театър, както аз твърдя, едновременно с това не е незаконно. Г-жа Кръстева има право на това, което е направила, да се появи с Ахмед Доган на изборите и законът не ѝ отнема това право. Ако бъде освободена, едно дело от нейна страна веднага би било спечелено за връщане или възстановяване на работа или компенсация", поясни Явор Гърдев.

Той уточни, че такова административно дело по закон не може да бъде предприето, защото ще упражни обратно въздействие.

"Ако министърът реши да въведе строго административни мерки, тогава той ще трябва да отстрани някого от всички, някой ще бъде бушон и ще има последствия. Полезното действие е, ако някой осъществи собствен, личен жест", каза още Явор Гърдев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене