Миро снима светещ планктон в Индийския океан

Миро засне клипче на “светещ планктон” някъде по бреговете на Индийския океан, като написа “биолуминесценция на планктона в залива на рифа”. На кадрите се вижда как планктонът свети в тъмното, а плискането на вълните звучи като фон.

От няколко дни певецът публикува кадри от ваканцията си, без да уточнява къде е точно, а компания му прави жена му Ели. “Привет от брега на Индийския океан!”, написа Миро в социалните мрежи, като добави малък пасаж от дневника си: “Все още съм аз. Просто разстоянието и времето да стигна до себе си понякога са по-големи. Но като опрем до същината, все още съм аз. Тук съм”.

Под една от последните си публикации, на която певецът е седнал на плажа, а зад него се виждат дървета, той написа “като сцена от филм” и така направи препратка към култовата лента с Леонардо ди Каприо “Плажът”.

Биолуминесцентните плажове по света

Биолуминесцентните плажове са особено популярни места на екзотични дестинации като Малдивите, Пуерто Рико и други. По тях може да се намери специален вид планктон, който излъчва ярка светлина. Това явление се обяснява с биолуминесценцията - процес, при който от жив организъм се излъчва светлина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене