Мария Радоева излиза на софийска сцена като Анджелина в операта "Пепеляшка"

През февруари, месеца на любовта, ви каним да преживеете емблематични любовни истории от репертоара на Софийската опера и балет, пишат от Софийската опера.

Започваме с поредицата премиерни спектакли на балета "Ана Каренина" по музика на Пьотр Илич Чайковски и с великолепната хореография на всепризнатия Лео Муич, които ще бъдат на 2, 3 и 4 февруари.

За първи път на софийска сцена в ролята на Анджелина ще се представи мецосопраното Мария Радоева в красивата опера "Пепеляшка" на италианския композитор Джоакино Росини на 5 февруари.

На 8, 10 и 12 се насладете на драматичните любовни истории в "Тоска" и „Турандот“ от Джакомо Пучини и "Травиата" от Джузепе Верди. С нетърпение очакваме прекрасните изпълнения на Лила Лий в ролята на Турандот и Бюнг Кил Юн в ролята на принц Калаф. А след изключителното си представяне през есента, тенорът Емануеле Д'Агуано отново ще бъде Алфред Жермон в "Травиата".

На 14 февруари, деня на Св. Валентин, се потопете в балетната феерия "Сън в лятна нощ" по музика на Феликс Менделсон-Бартолди.

Голямата звезда на световната опера Курт Ридл се завръща в София за едно от най-впечатляващите събития в пролетния афиш на Софийската опера. Единствената опера на Лудвиг ван Бетовен - „Фиделио“ ще бъде разказана на 17 февруари от Саймън О’Нийл (Флорестан, затворник), Томас Газели като Дон Пизаро и Габриела Георгиева в ролята на Леонора. Курт Ридл ще слушаме в ролята на тъмничаря Роко. Диригент е Лотар Загросек, а режисьор - Ханс-Йоаким Фрай.

На 19 февруари гледайте вечната италианска опера "Риголето" от Джузепе Верди, в която гостуват румънският баритон Йонуц Паску в ролята на Риголето и Джузепе Инфантино, възпитаник на Райна Кабаиванска, в ролята на Херцогът на Мантуа.

В края на месеца, на 25 и 26 февруари ви очакваме на спектаклите на балета "Лебедово езеро" от Пьотр Илич Чайковски.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене