Хърмаяни порасна потресаващо приятно (галерия)

Ема Уотсън е на 10 години, когато се впуска в най-епичното приключение в живота си. В самото начало на новия век родената в Париж британка е избрана да изиграе ролята на сладката, но остроумна Хърмаяни от бестселъра на Джоан К. Роулинг "Хари Потър", пише "Труд".

Седем филма по-късно порасналата Ема Уотсън е най-обожаваната актриса под 25-годишна възраст (тя навърши 24 преди по-малко от месец) и се е превърнала в поп-културен феномен и сензация в социалните мрежи. Тя е боготворена от милиони фенове на книгите и филмите за Хари Потър.

Но Ема отдавна вече не е онова момиченце от училището за магии "Хогуортс", което обича да използва сложни думи и да злепоставя своите приятели Хари и Рон. В свободния свят на интернет някои по-перверзни зрители открито признават, че са забелязали могъщия сексуален потенциал на мисис Уотсън още в третия филм от поредицата "Хари Потър и затворникът от Азкабан", който излиза, когато Ема е на 14 години. Други твърдят, че са спрели да изпитват вина от еротичното си влечение към Хърмаяни по време на "Хари Потър и орденът на феникса".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

По това време 17-годишната вече Уотсън е най-успешната тийнейджърка в киното и печели десетки милиони долари. Но критичната маса от побърканите по нея мъже и момчета чистосърдечно можеха да си признаят плътските копнежи по Уотсън чак през 2009-а, когато излезе "Хари Потър и нечистокръвният принц" и Хърмаяни най-накрая достигна следеното от безброй погледи пълнолетие.

Днес Ема Уотсън е глобален секссимвол и модна икона. Тя е гордостта на Великобритания и пред нея се очертава жестока кариера. Тя започна смело да излиза от сянката на Хърмаяни с роли при София Копола ("Блясък") и Дарън Аронофски ("Ной"), а другата година трябва да я видим и при испанския визионер Алехандро Аменабар във филма "Регресия".

Уотсън спечели над 30 милиона долара само от последния - разделен на две части - филм за "Хари Потър" и всяка нейна снимка се превръща във вайръл изображение из социалните мрежи, но въпреки това се старае да стои здраво стъпила на земята. Отсега си казва, че предпочита успешен брак пред холивудска кариера, като по този начин разочарова някоя и друга хиена в кладата на суетата, докато вдъхва напразни надежди на милиони младежи, за които Хърмаяни винаги ще бъде "онази първа еротична тръпка".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене