Мадлен Алгафари: Хорхе Букай ми каза да не препускам пред себе си

С известната психоложка Мадлен Алгафари се срещаме в офиса й, където сред звуците на нейните папагали и канарчета разговаряме за грешките, които допускаме. Мадлен ни дава рецептата си за това как да не пилеем времето си, да бъдем добри родители и желани от мъжете си.

С какво са променени днес отношенията между мъжете и жените?
Мъжкото взема превес в жената и женското - в мъжа. Важното е мъжкото в жената да се изразява в борбеност, пробивност, инициативност, решителност, смелост, а не в цинизъм, грубост, неспособност да отстъпва. А добрите женски качества при мъжа са емоционалност, мекота, гъвкавост, доверяване, разкриване. За да е цялостен един човек, трябва да има в себе си баланс между мъжко и женско. Колкото сме “по-цели”, толкова сме по-здрави.

Какво би посъветвала жените, които не получават достатъчно внимание и ласки от мъжете си?
Факт е, че в момента мъжествеността е в период на криза. Много жени се оплакват, но не правят достатъчно, за да предразположат мъжа и да го привлекат. Липсва им и толерантност, че мъжът е в период на малко болно трансформиране. Той сега тепърва се среща с женското лице вътре в себе си. Материалната криза също потиска мъжествеността. Добре е за всичко да си говорим и да споделяме. Жената трябва да е по женски мъдра и понякога търпелива, но не робиня. Гордостта също е лош съветник. Когато се нуждаем от нещо, действията ни трябва да обслужват нашата потребност, а не да чакаме другият да се сети. Ако той не се сети, какво ще правим? Важно е жената да е на ти със сексапила и еротиката, с умението да обича тялото си, за да накара и мъжа до себе си да го желае. Без значение какви са формите и конкретните й мерки. Тя трябва да се запита дали предразполага партньора си, кара ли го да я иска.

Цялото интервю четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене