Диетологът Цветан Петков: Ако искате да отслабнете, внимавайте с фрешовете

Пролетта чука на вратата, а панталонът малко ни стяга. Колкото и да сме внимавали с храненето през зимата, все е имало дни, в които не сме устояли на изкушенията на масата. Време е да отстраним излишното. Съветите са от диетолога Цветан Петков.

Коя е първата стъпка, която трябва да направим, за да започнем отслабване?

Обикновено покаченото тегло не е много и тъй като е качено за много кратко време, също така бързо може и да се освободим от него. В момента на пазара има изобилие от цитрусови плодове и ябълки, които консумирани преди хранене и между храненията ще свършат чудесна работа. Ще ни хидратират и заситят, ще подобрят храносмилането ни и ако преместим вечерята в по-ранен час, може да се каже, че сме на прав път. Ще започнем да отслабваме.

За да намалим килограмите, налага ли се да увеличим двигателната активност?

Да, да и да. Поне в повечето случаи. Ниска двигателна активност не се препоръчва, когато говорим за здраве. Умерената двигателна активност се понася добре от организма и винаги дава добри резултати. Високата двигателна активност изисква повече знания, а в най-добрия случай и личен консултант. С нея могат да се постигнат изумителни естетически резултати, но също така и неподозирани здравословни проблеми. Освен ако не сте атлети, бъдете разумни.

Цялото интервю четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене