Николаос Цитиридис - от вафлите до праймтайма

Изяжда над 1000 сладкиша, за да ги опише като блогър

Волен Сидеров към водещия: Ципрас Цитрос, прочети депутатската ми карта, за да видя дали можеш да четеш на български

Използва гръцки само за да се измъкне от контролите в градския транспорт

Oставете всичко, което правите, време е за вафла. Спомням си, че когато бях малък, вземах една огромна купа, в нея трошах 6 от тях и изсипвах две кофи кисело мляко."

Така започва ревюто на една от любимите вафли на Николаос Цитиридис, който само за няколко дни се превърна в най-обсъждания човек в България.

Той стана водещ на новото вечерно шоу по Би Ти Ви и това накара всички да вперят поглед в него.

Преди обаче да се добере до стола на Слави Трифонов,

Цитиридис изгрява във фейсбук

като единствения човек в света, който прави ревюта на вафли.

Щурата на пръв поглед идея идва след спор с негов приятел. Николаос смята, че в интернет всичко може да е популярно, стига да е по-различно от това, което хората са виждали до момента, и да е с доза ненормалност.

Така един следобед през 2018 г. по време на обедната си почивка той взел вафла с портокал и написал няколко изречения за нея. Създал група във фейсбук, наречена "Ревюта на вафли", където започнал да описва всичко. Първоначално бил анонимен и никой не знаел, че именно той стои зад шантавата идея.

В началото нямал никакъв успех, тъй като страницата се следяла едва от 5-10 души. След известно време обаче имало няколко бума. Първият бил, след като жена с 15 хил. последователи споделя "Ревюта за вафли" в своя профил, откъдето завалели стотици харесвания.

Самият Цитиридис нарича проекта си "глупост" и смята, че ако с цел е направил всичко, може би нямаше да има такъв успех.

Така дори измисля 3 категории за вафлите, като ги дели на "Шано", "Мейнстрийм" и "Палачинки". Заедно с това ги оценява от 1 до 10 "по скалата на един истински вафлоядец".

Нелепият успех го амбицира и той започва все по-често да прави подобни ревюта. Споделял е, че се е случвало в един ден да изяде близо 20 вафли, като след десетата спирал да ги брои. Така за година хапвал над 1000.

Групата набира голяма популярност и това дава смелост на 26-годишния мъж да се престраши и да разкрие самоличността си. Приятелите му са в шок, а

почитателите му започват да го наричат Вафльо,

особено на някои от представленията, в които той е комедиант.

Шегата стига и още по-далеч, тъй като година по-късно написва книга "За вафлите и хората". Тя съдържа 42 разказа, в които Цитиридис анализира нещата от живота - "от къпането до бързите кредити и от морските преживявания до софийските дилъри", като ги пречупва през яденето на захарните изделия.

Неведнъж младежът е казвал, че най-много харесва последната си 42-ра история, наречена "Ревю на живота".

Всъщност доста преди да започне да се занимава с описания на вафли, Цитиридис завършва журналистика в Софийския университет и след това практикува тази професия няколко години.

Именно работата му е причина Николаос да се сблъска и с Волен Сидеров.

През 2015 г. лидерът на "Атака" нахлу в НАТФИЗ, а младежът бил изпратен на място да отразява събитието. Късметът му се усмихнал, защото бил първият журналист там.

Опитал се учтиво

да помоли Волен Сидеров да излезе навън,

но депутатът му казал: "Кой си, че да ми казваш да излизам?", а той отвърнал: "Аз съм Николаос Цитиридис от OFF News и искам да ви интервюирам". Шефът на партията помислил, че младежът е грък, и му заявил: "Ципрас Цитрос, прочети депутатската ми карта, за да видя дали можеш да четеш на български".

26-годишният мъж разказва случката със смях, тъй като Волен Сидеров произнесъл името му по изключително забавен начин.

Всъщност Цитиридис говори доста по-добре български, отколкото гръцки, но втория език използва винаги когато е без билетче в градския транспорт, за да го оставят на мира проверяващите.

Година по-късно обаче журналистиката явно му омръзва и Николаос решава да се пробва като комедиант. Явява се на аматьорското шоу в "Комеди Клуб София" Open Mic. Шегите му веднага са оценени от мениджъра Иван Кирков, който го включва в ускорената програма за подготовка на комедианти на клуба и още през 2017 г. Цитиридис е професионален комик.

Следват представления в цялата страна, като през 2019 г. печели най-високия приз в стендъп комедията, а наградата разделя с колежката си Петя Кюпова.

Умението да разсмива хората му отваря място и като сценарист в продукционния екип на Би Ти Ви и именно там забелязват, че Цитиридис е

изключително подходящ да заеме мястото на Слави Трифонов

Дълго време продукцията криеше името му, а първата седмица от новото вечерно шоу пожъна небивал успех.

26-годишният младеж толкова много се хареса на зрителите, че някои от почитателите му създадоха група във фейсбук за мемета (колажи и карикатури) с него. Само за няколко дни тя събра над 1200 членове.

Именно оттам става ясно, че като водещ той засега е успешен, а предаването е насочено към по-младите зрители.

Въпреки това има доста хора, които го сравняват със Слави Трифонов и вероятно Николаос дълго време ще е в неговата сянка.

По тази причина един от най-новите вицове в социалните мрежи по негов адрес е: "Така става, когато си поръчаш Слави Трифонов от AliExpress".

Безспорно обаче мненията клонят към това, че

младата изгряваща звезда е доста по-добър от бившия водещ

Разбира се, има и такива, за които двуметровият мъж си остава непобедим.

Всъщност историята на Николаос и Слави Трифонов е идентична с тази на Джими Фалън и Джей Лено. Вторият бе около 20 години телевизионен водещ на вечерно американско шоу, но бе заместен от Фалън, който също е забележителен комик.

Интересното тук е, че младият талант залага на своите познанства с известни личности и ги кани в предаването.

Оказа се, че Николаос, или Додо, както го наричат близките му, е много добър приятел от дете с известния рапър Йонислав Йотов-Тото. Двамата участвали в състезание по пеене в музикалния конкурс "Голямото междучасие", където Цитидирис победил своя опонент.

Така изглежда, че без много усилия Николаос Цитиридис успява да прави неща, които винаги му носят постижения. Вероятно затова в социалните мрежи се шегуват, че скандалът със свалянето на политическото доверие на президента Румен Радев към правителството е, за да се отклони вниманието от успехите на шоуто на Цитиридис.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене