Взимат титла на "Манчестър Сити"

През 2014 г., играчите на "Манчестър Сити" вдигнаха трофея на градския площад

"Манчестър Сити" може да бъде лишен от титлата си, спечелена през 2014 година, гръмнаха английски медии.

Финансовият надзор на УЕФА залови "гражданите" в непозволени финансови машинации, извършвани между 2012 г. и 2016 г. През този период клубът е фалшифицирал данните за приходите от спонсорство, така че да може да купува играчи за по-големи суми, отколкото реално е можел да си позволи.

Още в петък европейската централа наказа "Манчестър Сити" със забрана за участие в европейски състезания за два сезона, което влиза в сила от следващия, а освен това глоби клуба с 30 милиона евро. Ръководството може да обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана.
Първата заплаха, свързана с вътрешния футбол е, че отборът може да бъде изхвърлен чак в Лига 2, което е четвъртият ешелон на английския футбол. Но правилникът предвижда също така отнемане на точки в шампионата за въпросния период. Така надвисва и заплахата титлата на "небесносините" да излезе от витрината им и да се озове в тази на "Ливърпул", останал на второ място.

Според твърдения на местни анализатори "Сити" ще се окаже в ситуация, при която ще бъде принуден да продаде Рахийм Стърлинг, Кевин де Бройне и Аймерик Лапорт. На всичко отгоре "гражданите" могат да останат и без треньор, тъй като Хосеп Гуардиола със сигурност ще напусне при създалата се ситуация, макар да има договор до лятото на 2021 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене