Футболист е цар на пъстървите

Ники знае тънкостите при улова на балканска пъстърва

Бившият играч на ЦСКА Николай Дюлгеров хваща и пуска страхотни балканки

Сезонът за риболов на пъстърва върви отлично! Планинската риба е любим обект за мнозина и към нея се подхожда със страхотно уважение. Бившият футболист на ЦСКА Николай Дюлгеров се похвали пред "България Днес" със страхотен улов.
Той е уловил няколко великолепни балкански пъстърви от българска река, чието име не споменава. Ники използва изкуствени примамки за риболов. Футболистът е екипиран с гумен гащеризон, за да достига до най-перспективните позиции в реката. Ники игра за последно в състава на "Славия" през есенния дял от шампионата. Сега има повече време да се отдаде на хобито си.
Пъстървовите риби са гладни, тъй като до неотдавна са били в размножителен период и са изгубили доста от хранителните си запаси. Забраната за риболова на този вид трае до края на януари и вече близо месец ентусиастите бродят из планинските реки и притоци.
Дюлгеров признава, че пуска обратно всяка уловена пъстърва. Така дава пример за това какво трябва да бъде отношението на риболовците към грациозните пъстърви. Още повече че вече е доста широк и списъкът с реките, на които по закон важи правилото "хвани и пусни". Това означава, че любителският риболов на пъстърва е разрешен, но не и прибирането на рибата. Всяка хваната балканка трябва веднага да се върне обратно във водата.
За любителите на хищни риби на спининг припомняме, че вече втора седмица щуката е забранена за улов чак до 30 април. Остават само два дни до ограничението за хващане на распер, което започва от 1 март. Все още имаме 2 седмици, за да търсим бяла риба, чиято забрана по закон е от 15 март до 15 май. Разрешени за улов в момента са и всички пролетно-лятно размножаващи се риби, каквито са сомовете например.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене