“Пирин” кани Дяков и Манолев

Дяков скоро ще навърши 36 години

Втородивизионият “Пирин” иска да привлече бившите национали Светослав Дяков и Станислав Манолев за новия сезон. Договорите на двамата ветерани с “Лудогорец” изтичат през лятото и шансовете да бъдат удължени са минимални. Дяков все още е капитан на шампионите, но но през май навършва 36 години и ролята му в отбора става все по-периферна. От своя страна 34-годишният Манолев е твърда резерва в тима от Разград и напускането му в края на сезона не се поставя под съмнение. И двамата играчи са родом от Благоевград и нямат нищо против да завършат кариерите си в родния клуб. Дяков и Манолев са юноши на клуба и не крият сантиментите си към “орлите”. Бившите национали все пак ще се огледат за оферти от Първа лига, но преминаването им в “Пирин” става все по-вероятно. Тимът стяга амбициозен проект за следващия сезон като единствената цел е завръщането в елита. Треньор на отбора е бившият национал на Северна Ирландия Уорън Фийни, който има богат опит като футболист по английските терени.
В момента Манолев и Дяков се намират със семействата си именно в родния си Благоевград, докато трае паузата на първенството заради пандемията на коронавирус. Преди да влязат в сила строгите ограничения те дори тренираха заедно усмихнати до уши на базата на “Пирин” в село Рилци. "Вкъщи сме си. Очаквайте скоро със зелените екипи”, написа многозначително Дяков под снимка от заниманието. Бившите национали са наясно, че няма как да получават заплати в “Пирин” като тези в “Лудогорец”, но въпреки това са склонни на компромиси за да се завърнат у дома.
Тимът от Благоевград се цели и в бившия капитан на ЦСКА Николай Бодуров. В началото на годината защитникът напусна “червените” и премина в иранския “Естегал”, но изигра едва три мача преди коронавируса да спре първенството и азиатската Шампионска лига. Страната е една от най-засегнатите от заразата и Бодуров бързо бе принуден да се прибере в България. Освен това бранителят не е получил дължими суми по договора си и се очаква съвсем скоро да скъса с иранците, с които по принцип е обвързан до лятото. През януари Бодуров също тренира с “Пирин” и бе склонен да заиграе за отбора още през тази пролет преди да дойде примамливата оферта от Азия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене