Хасан и Ибрахим щастливи от карантината

Свирим по 10 часа на ден, подготвяме концерт в интернет, греят от радост близнаците

Иво АНГЕЛОВ

"Приемаме карантината с усмивка, защото за нас всеки ден е празник. Имаме възможност да свирим по 10 часа на ден и това ни носи по-голяма радост, отколкото ако бяхме навън".


Това заявиха вкупом с усмивка пред "България Днес" виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим. В момента те са в социална изолация заедно с цялото си семейство в Шумен.


Талантливите музиканти живеят и учат в германската столица Берлин, но се прибират у нас в средата на февруари, тъй като имат ангажименти на родна земя. Заради разпространението на коронавируса така и не се връщат обратно в Германия и вече повече от месец си стоят вкъщи.


"Използваме времето, за да репетираме. Понякога свирим едновременно, понякога се редуваме в различните стаи", добавят щастливите момчета. "Няма спокойствие, постоянно се чува музика вкъщи. Неуморни са, почти не си почиват. Но по-добре така, отколкото да искат да излизат навън, където всички знаем може да бъде опасно", добавя през смях техният баща Денис Игнатов.


Въпреки че са в домашни условия, Хасан и Ибрахим следват стриктна програма откъм репетиции и уроци. Всяка вече се чуват онлайн с професорите си в Германия и получават лекциите си. Също така свирят и на живо във видеочат, за да могат преподавателите да ги чуят и да им дадат препоръки.


Близнаците са вдъхновени да изнесат и първия си концерт в интернет. В момента се подготвят и скоро ще изненадат почитателите си с точен ден и час, в който могат да чуят виртуозните им изпълнения на пианото.


Заради пандемията от коронавирус Хасан и Ибрахим няма да могат да участват в 18-ото издание на международния конкурс за пианисти "Фредерик Шопен". Събитието беше отложено заради заразата. Близнаците таят надежда, че все пак ще могат да получат възможност за изява в две музикални събития, които са планирани за по-късно през годината - през август в Лондон и през септември в Рим.


"Вкъщи сме положителни, че скоро всичко ще се оправи. Гледаме с усмивка на положението и сме търпеливи, че ще бъде открита ваксина, която да лекува хората", добави оптимистично Игнатов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене