Fiat-Chrysler се надява да заработи в Италия от идната седмица

"Фиат-Крайслер" Снимка: Ройтерс

"Фиат-Крайслер" (Fiat-Chrysler) се надява да възобнови част от производството на автомобили в трите си завода в Италия от идната седмица, ако получи зелена светлина от правителството, заяви днес Джанлука Фико от синдиката на италианските металоработници, цитиран от Ройтерс.

По-рано този месец Италия забрани пътуванията в страната и нареди да бъдат замразени всички бизнес дейности, които не са от първостепенно значение, включително и автомобилостроенето, до 13 април, за да ограничи разпространението на коронавируса.

"Фиат-Крайслер" е информирал синдикатите миналата седмица, че, ако правителството разреши, то автомобилостроителят е готов да възобнови някои от дейностите си на 6 април, каза Фико, цитиран от БТА.

Трите обекта, които могат да възобновят работа са монтажната линия за Джип компас (Jeep Compass) в южноиталианския град Мелфи, заводът за производство на ванове в Атеса, Централна Италия, и подготвителните операции за новия електрически Фиат 500 (Fiat 500) в завода Мирафиори в Торино.

Говорител на "Фиат-Крайслер" потвърди, че засега планът е да се възобновят тези три производствени линии следващата седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене