Младежкият театър и Софийската филхармония събират пари за респиратор и защитни облекла за ИСУЛ

Младежкият театър и Софийската филхармония организират обща кампания, с която искат да наберат за респираторен апарат, защитни облекла и дезинфекционни материали за УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

"Софийската филхармония се присъединява към инициативата на Младежки театър "Николай Бинев", който инициира дарителска кампания, която цели да обедини артистичната гилдия и зрителите в опит да бъде събрана сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници", съобщиха от там.

Макар че сега нито театрите, нито филхармонията са отворени, хората там не спират с работата си. "Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията. Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме да покажем, че всички културни оператори можем да си подадем ръка и да бъде едно цяло въпреки препятствията, през които преминаваме", съобщиха организаторите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене