Жоро Гюлето лекува травми в пандемията

Рекордьорът на България в тласкането на гюле Георги Иванов намери полза от коронавирус изолацията. 35-годишният ветеран ще лекува стара травма в рамото, заради която не успя да разкрие своя пълен потенциал през миналата година.

"Имам болежки, които се надявам да отшумят по време на пандемията - призна пред "България Днес" Георги Иванов.   - С тези проблеми нямаше как да тласкам силно миналото лято. Опитах да възстановя рамото с тренировки, но не става. Сега ходя понякога на стадиона в Сливен или в парка, когато позволява времето. Залите не работят. Реално не съм хващал гюлето от месец."
Ветеранът ще гони участие на четвърта олимпиада. Той все още не е покрил норматива за квота, но се надява догодина да влезе в топ форма.
"Когато преместиха олимпиадата, я карам малко по-айляк - шегува се Жоро Гюлето. - Но целта е ясна - да покрия норматив."
Застояването не е проблем за състезателите в тласкането на гюле. При тях повечето килограми означават допълнителна мощ.
"При мен не е точно така. Имам две дискови хернии и протрузия. Гледам да не качвам над 133 кг, защото след това усещам болка. Сега в тази пандемия дори съм свалил", допълва Георги Иванов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

Напишете дума/думи за търсене