Зоопаркът в Маями публикува снимки на две бебета димни леопарди (Снимки)

Димен леопард СНИМКА: Pixabay

Осигурявайки онова, от което се нуждаем в тези трудни времена, свързани с новия коронавирус, зоопаркът в Маями сподели снимки на две бебета димни леопарди, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Двете леопардчета от мъжки и женски пол са изолирани в леговище заедно с майка им Секай, откакто се появиха на бял свят на 11 февруари. Така могат да избегнат външния стрес", се казва в комюнике на зоопарка. Пазачи редовно следят здравословното им състояние. Животинките вече бяха ваксинирани. Те са в много добре здраве, а майка им продължава да ги кърми.

"Сред непрестанния поток от стресиращи новини се надяваме, че това ще върне усмивките по лицата на много хора", заявиха от дирекцията на зоопарка.

Димните леопарди са застрашен вид. Срещат се в горите в Южен Китай, Тайван и Малайзия. Възрастните екземпляари тежат 13-23 кг. Те са с дълги опашки, относително къси крайници и големи лапи. Това им позволява да прекарват дълго време в короните на дървета. Популацията им намаля вследствие на ловуването им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене