Холанд vs Левандовски решава титлата в Германия

Холанд вкара 10 гола в 10 мача, откакто премина в „Борусия“ (Д)

Битката на нападателите е най-коментираният сблъсък в Бундеслигата

Сблъсъкът на супернападателите Ерлинг Холанд и Робърт Левандовски се очаква да реши титлата в германската Бундеслига. Двете остриета повеждат „Борусия“ (Д) и „Байерн“ (М) в днешното дерби. Мачът е от 19,30 ч. и ще бъде предаван пряко по Евроспорт 2. „Байерн“ води с четири точки в класирането при оставащи 7 кръга до края на сезона.

Холанд вкара 10 гола в 10 мача, след като премина в тима от Дортмунд през зимата. Със стройния норвежец в редиците немският гранд спечели 27 от 30 възможни точки.

Полската машина за голове Левандовски е още по-впечатляващ. Той има 27 попадения в 25 мача през сезона и още 11 в Шампионската лига за „Байерн“ (М). Здравенякът ще гони осма титла в германското първенство, а две от тях са с екипа на неговия предишен тим „Борусия“ (Д).

Очаква се в титулярния състав за „Борусия“ да се завърне водещият реализатор и подавач в тима Джейдън Санчо. Англичанинът остана резерва в последните два мача, но вероятно сега ще бъде хвърлен в кървавото дерби. Друг ключов играч – Мат Хумелс, също се очаква да бъде титуляр. Той беше заменен на почивката срещу „Волфсбург“ заради проблеми с ахилеса. Бранителят познава отлично „Байерн“, след като спечели три последователни титли с тима преди отново да се завърне в Дортмунд.

Под въпрос до последно ще бъде белгийският халф Аксел Вицел. Със сигурност аут е капитанът Марко Ройс, който продължава да лекува контузия.

„Байерн“ също имат сериозни проблеми със състава. Ключовият халф Тиаго пропусна последния мач срещу „Айнтрахт“ заради травма в адуктора. Според „Билд“ звездата е тренирал индивидуално в неделя, работейки върху дрибъл и спринтове. Не е ясно и състоянието на неговия партньор в полузащитната линия Серж Гнабри, който влезе като резерва срещу „Айнтрахт“. Той не успя да довърши неделната тренировка и само след 30 минути се прибра в съблекалнята. Джером Боатенг беше заменен в съботния мач заради лека мускулна контузия, но според треньора Ханс-Дитер Флик ще бъде на линия.

„Байерн“ се намира във феноменална форма и все още няма загуба в официален мач през календарната 2020 г., но гостуванията в Дортмунд винаги са били проблематични за баварците.

Левандовски има 27 попадения в 25 двубоя от Бундеслигата
Левандовски има 27 попадения в 25 двубоя от Бундеслигата
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене