Френски дизайнер изобрети прозрачни похлупаци за маси заради вируса

СНИМКА: Авторката

Ресторантите вероятно няма да се върнат към старите начини на обслужване на клиенти, дори след като ситуацията около заразата с новия коронавирус се успокои, пише чешкият информационен сайт Lidovky.

Френски дизайнер измисли пластмасова защита за масите, като с това иска да помогне на собствениците на заведения да изглеждат нормални. Прозрачни похлупаци, които приличат на гигантски абажури, са предназначени да създадат бариера между гостите, което ще предотврати предаването на болестта, предаде Ройтерс.

Дизайнерът Кристоф Гернигон твърди, че на пазара вече има много решения, които гарантират на хората, че могат да се хранят без риск от инфекция. Според него повечето от тях изглеждат повече като килии за посещения в затворите, а клиентите не са много привлечени от идеята да се хранят в такава среда.

"Исках да проектирам нещо по-хубаво и по-привлекателно", заяви Гернигон, който кръсти системата си Plex'Eat и иска да започне масово производство следващата седмица. Според него ресторантьорите от компании в Канада, Япония и Аржентина вече са проявили интерес.

Футуристично изглеждащото решение вероятно ще се появи в ресторанта HAND близо до Лувъра. Собственикът му Матьо Манцони, на когото в момента е разрешено само да приготвя ястия, поръчани за доставка в кухнята, се надява новината да се хареса на клиентите му. „Ще се хареса ли на хората? Не мога да кажа отсега, но вярвам, че ще е полезно, защото ми се струва забавно“, казва той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене