Деян Донков снима филм на Теодор Ушев на солниците край Бургас

Теодор Ушев на снимачната площадка на филма си.

Теодор Ушев - световноизвестният ни режисьор, започна снимки на първия си пълнометражен игрален филм преди два дни. Той избра да даде старт на лентата си на солниците край Бургас. Там бяха и актьорите, които ще изиграят двете главни роли във фантастичната му сюрреалистична приказка “Ф1.618”- Деян Донков и Мартина Апостолова.

Преоблечени в сценични дрехи и в скафандри, двамата застанаха под парещото слънце пред камерата на оператора Емил Христов. В кратката почивка си поговориха и с кмета на Бургас Димитър Николов, който отиде на място да поздрави екипа. Историята във филма на Ушев е за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – биотитаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба “Пумпал”. В тази утопична реалност главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята. Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността, се казва за сюжета в официалната фейсбук страница на филма.

Деян Донков снима сцена от лентата.
Деян Донков снима сцена от лентата.

“Всички се снимаме за първи път във филм антиутопия и ни е малко странно, но пък е и много любопитно. Герои сме на брутална приказка и основната ни актьорска задача е да направим разбираеми за зрителите посланията на авторите”, каза Деян Донков.

“Ф1.618” ще е базиран на романа “Пумпал” на Владислав Тодоров. Това е вторият игрален филм на Теодор Ушев след късометражния “Кристин, която маха от влака”, който бе част от омнибуса “8.19”.

Новият филм се очаква да излезе по кината през 2022 г.

Деян Донков и колежката му Мартина Апостолова сложиха футуристични костюми, за да станат Криптон и Гаргара.
СНИМКИ: ИНСТАГРАМ
Деян Донков и колежката му Мартина Апостолова сложиха футуристични костюми, за да станат Криптон и Гаргара. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене