Пералнята – най-важният уред за всяко жилище
Хай клуб | 12 Януари 2021 г. | 31 показвания | 0 коментара

Независимо къде живеете – в апартамент или къща, и без значение какви са размерът и обзавеждането на жилището ви, първата и най-важна стъпка в грижата за хигиената в него е наличието на пералня. Обикновено тя е един от първите уреди, с които се налага да се сдобиете още в момента, в който заживеете самостоятелно. И тъй като хигиената трябва да бъде поставена на пиедестал във всеки дом, добре e да си изясните най-важните предимства на това да имате качествена пералня, която да ви улеснява в ежедневните домакински дейности.

Пералнята отдавна не е просто приумица, която заема пространство у дома. В заетото ни ежедневието този уред е най-прекият път до чистите и добре ухаещи дрехи и текстил. Той е с дълга история, като първите модели съвсем не се доближават до дизайна и функциите, познати днес. В случай че сте изправени пред важната задача за избора на първата си пералня, добре е да имате предвид някои важни особености.

Енергоефективност

Имайки предвид, че това е доста често използван уред, насочете се към високоефективен вариант с нисък разход на електричество при работа. В търговската мрежа се предлагат модели с високо ниво на пестеливост, което се отбелязва със символ „А“ и „А+“. Колкото повече плюсове, толкова по-качествен уред закупувате и толкова по-разумна месечна сума за ток ще заплащате. Имайте предвид, че потреблението на ток, описано на етикета, се базира на максималното натоварване на уреда и на капацитета му.

Обем на барабана

Това е изключително важен критерий, тъй като от него зависи колко често ще използвате уреда. Когато планирате обема на бъдещата си пералня, най-важното условие е да имате предвид от колко члена се състои домакинството Ви.

Колкото по-голям барабан и, съответно, капацитет на работа, толкова по-висок разход на електроенергия, но и толкова повече дрехи и текстил, които ще можете да изперете с едно пускане на уреда. По-голямата вместимост на барабана ще Ви бъде от полза и ако се наложи да изперете завеси, завивки и друг вид по-обемен текстил.

Мощност на центрофугата

Почти няма съвременен модел пералня, който да не предлага тази функция. Дори да перете единствено дрехи, процесът на центрофугиране ще улесни изсушаването им дори през зимния сезон, когато простирът на балкона не дава особено бързи резултати, поради ниските температури. Центрофугата може да бъде с различна мощност, която е описана на етикета на уреда. Колкото по-висока е мощността, толкова повече обороти в минута прави барабанът и толкова по-бързо и ефективно се отделя влагата от тъканите. За по-висока ефективност се насочете към модели, работещи с 1200 или повече оборота в минута.

Практичност и дизайн

Съвременните модели предлагат лесен контрол, електронен дисплей, touch екран и други удобства, характерни за високотехнологичните уреди. Бъдещата ви пералня обаче не трябва да разчита единствено на концепцията за по-малко бутони и повече функции. Тя трябва да бъде съобразена и с пространството, което можете да отделите за нея в дома си. И тук не става дума единствено за практичност, а и за безопасност на работа. Всяка пералня трябва да разполага с достатъчно пространство от всички страни, за да функционира правилно. Трябва да се предвиди и лесен достъп до ВиК системата. Само така ще гарантирате дълъг живот и практична употреба на вашата пералня.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Вече пети месец инфлацията покрива критериите за еврозоната След две години на относително бързо нарастване на цените на стоките и услугите 2020 г., която бе белязана от пандемията от коронавирус, завърши с едва 0,1% инфлация. За последен път толкова ниски стойности индексът на цените е имал през 2015 и 2016 г

Швейцарската фирма МЕТ може да купи 14 вятърни парка на “Енел”, които са с мощност 42 мегавата. Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката, след като не видя в нея антиконкурентни ефекти. Чрез дружеството “МЕТ Ринюъбълс” се купува “Енел Грийн Пауър България, собственост на италианската “Енел”

Захари Бахаров, Деян Донков, Асен Блатечки участват във филма “Залог” на Светослав Овчаров Минус 10 градуса, дърво и камък се пукат, а те снимат ли, снимат. Точно такива са условията, в които се работи по новия български филм “Залог” на Светослав Овчаров. Режисьорът и сценарист, известен със задълбоченото познаване и с пристрастията си към

Всеки играч на покер знае, че има малки жестове, които ...
"Манчестър Сити" се кани да върне в Англия нападателя на ...
Хората не ме харесваха, споделя причината ...
ОВЕН: ГРЕШКИ Работа: От вас зависи от първия ден на ...
Най-скъпоплатеният актьор в Холивуд ѝ благодари и ...
Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний има двоен ...
В края на юли 2018 г. тв журналистката Мартина Ганчева ...
През последния месец се чувствам като ходеща реклама на ...
Цял град стиска палци на своя управник, който вече е в топ ...
Известната американска манекенка Лорън Хътън, която е на 77 ...
Италиански преподавател в Академията за изящни изкуства в ...
2000: “Писмо до Америка” Сценарист и режисьор е Иглика ...
Международен екип от учени, включващ специалисти от ...
Никол Шерцингер отново развълнува феновете си с нова доза ...
Трима специалисти са отказали да водят националния отбор ...
Корнелия Нинова цяла неделя ще приема пожелания за рождения ...