Ютюб удължи срока на замразяването на профила на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

Уебсайтът Ютюб, който е собственост на технологичния гигант Гугъл, заяви, че ще удължи срока на замразяването на профила на досегашния американски президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Ютюб оповести решението си броени часове преди встъпването в длъжност като президент на САЩ на демократа Джо Байдън.

"Като се вземат предвид опасенията във връзка с евентуални актове на насилие, в канала на Доналд Тръмп няма да могат да бъдат качвани видеоклипове и да бъдат правени преки предавания за допълнителен минимален период от седем дни", заяви Ютюб в изявление, до което си осигури достъп Франс прес.

"Коментарите към видеоклиповете ще продължат да бъдат дезактивирани за неопределен период от време", подчерта Ютюб.

Ютюб замрази профила на Тръмп, който е с 2,77 милиона абонати, за първи път на 13 януари за срок от седем дни. Освен това платформата изтри видеоклип, който според нея нарушава политиките й за борба с насърчаването на насилието, предаде БТА.

Ютюб взе това решение, след като други социални решения взеха по-радикални решения, отбелязва Франс прес. Натискът от неправителствени организации върху социалните мрежи нараства, като някои дори заплашиха Гугъл с рекламен бойкот, какъвто организираха срещу Фейсбук това лято.

След белязания от насилие щурм на Капитолия от множество привърженици на Доналд Тръмп на 6 януари, технологичните гиганти взеха решение да приложат правилата си към Тръмп много по-строго, отколкото в миналото.

Фейсбук и Инстаграм временно замразиха профилите на Тръмп, а след това обявиха, че профилите ще останат блокирани за неопределено време. Туитър, от своя страна, окончателно изтри профила на досегашния американски президент. Примерът на Туитър бе последван от Снапчат и Туич.

Епъл, Гугъл и Амазон блокираха социалната мрежа на консерваторите в САЩ Парлър, която е много популярна сред привържениците на президента Тръмп, като я изключиха от услугите си за уеб хостинг.

Всички тези компании заявиха, че действията им са продиктувани от желанието да бъдат избегнати каквито и да било ексцеси и сцени на насилие по време на днешната церемония по встъпване в длъжност на Джо Байдън като президент на Съединените щати.

В американската столица Вашингтон са взети изключително строги мерки за сигурност във връзка с церемонията по встъпване в длъжност на Байдън, отбелязва Франс прес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене