Фойерверки над Вашингтон за встъпването в длъжност на Байдън (Снимки)

СНИМКИ: Ройтерс

Фойерверки осветиха небето зад Вашингтонския монумент, отбелязвайки края на Деня на встъпването в длъжност на президента на САЩ Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес.

Президентът и първата дама Джил Байдън наблюдаваха края на честванията от балкон на Белия дом. Техните внуци танцуваха и пляскаха на балкона, предава БТА.

Вицепрезидентът Камала Харис и съпругът й Дъг Емхоф гледаха зарята от стълбите на Вашингтонския монумент.

Преди това Харис произнесе своята първа реч пред нацията като вицепрезидент, в която изтъкна силата на "американското вдъхновение".

Тя призова американците да помнят, че "сме непоколебими във вярата си, че ще надделеем".

"Ние не само виждаме какво е било, ние виждаме какво може да бъде", каза Харис и насърчи хората да "виждат отвъд кризите".

Тя направи изказването по време на предавана по телевизията празнична програма по случай встъпването в длъжност на Байдън.

Програмата "Празнуваща Америка" при паметника на Линкълн с водещ Том Ханкс беше открита с изпълнение на песента "Land of Hope and Dreams" (Земя на надеждата и мечтите) от Брус Спрингстийн. Програмата включва също така изпълнения от Джон Леджънд, Кейти Пери, Деми Ловато, Фу Файтърс, Джъстин Тимбърлейк, Джон Бон Джови.

Проявите по случай встъпването в длъжност на новия американски президент бяха ограничени заради пандемията от коронавирус и по съображения за сигурност, но все пак организаторите създадоха празнична атмосфера с изпълнения на живо и на запис.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене