Благодетелят на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов: Попов да бъде изхвърлен завинаги

Съдийството на Никола Попов на ЦСКА 1948 - "Левски" породи куп дискусии

Не сме обсъждали жалба срещу рефера, заяви Добрин Гьонов

Основният спонсор на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов поиска доживотно изхвърляне от съдийството на Никола Попов след двубоя с "Левски".
В 79-ата минута на мача реферът първо отсъди дузпа за "червените". След кратък протест на "сините" я отмени и даде жълт картон за симулация на Димитър Митков.

Цветомир Найденов
Цветомир Найденов

"Дузпата е 1000%! Вратарят на "Левски" спъва Митков с коляно. Никола Попов трябва да бъде изхвърлен от футбола веднага, не заради този мач само, а за поредица от мачове, в които свири неадекватно и сътвори невиждани циркове. Изхвърлете Попов, останалите поповци ще се оправят или ще напуснат сами. Попов трябва да бъде разследван допълнително също за това, че съмнително след неговото назначение коефициентът за победа на ЦСКА започна да се качва и се обърна предимството при букмейкърите! Беше ми чудно защо се качва, но след вчерашното съдийство, вече разбрах", изригна Найденов в социалните мрежи.
Ръководството на ЦСКА 1948 не е решило дали ще подаде жалба срещу рефера в БФС. Това сподели пред "България Днес" изпълнителният директор Добрин Гьонов.
"Нямам коментар на ситуацията от 79-ата минута на този етап - заяви той. - Ще изчакаме. Има си хора, има си съдийска комисия. Тя решава. Моето коментиране е безпредметно. На този етап в клуба още не сме се събирали, за да анализираме ситуацията. Повече заслужавахме победата. Мачът като цяло беше равностоен, но имахме по-чисти положения. Трябва да се има предвид, че ние излязохме с осем момчета в титулярния състав под 23 години. Всички са българи. Това само ни кара да се радваме от представянето. За съжаление, има горчивина, че изпуснахме победата. Определено момчетата са много талантливи, но трябва още много работа. Не може да се задоволяваме с това, което сме постигнали дотук. Те го знаят, имат прекрасни условия за работа. Трябва само труд, за да се борим за още по-предни места, а защо не и за титлата след някоя година."
Той адмирира вкарването на ВАР в Първа лига, като отбеляза, че системата ще е от огромна помощ. И призова футболисти, съдии и ръководители да подходят търпеливо към нагодяването към нея.
"Това е нещо много положително. Трябва да поощрим въвеждането на ВАР", каза Гьонов.
Съдийската комисия свика извънредна пресконференция днес от 15,30 ч. заради случилото се на двубоя ЦСКА 1948 - "Левски".

Детелин Баялцалиев: Съдията може да смени решението си

Никола Попов по правилник има право да смени решението си за отсъждането на дузпа. Това заяви пред "България Днес" бившият рефер и член на Съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев.


"Смешно - да даде дузпа пък после да я отмени - каза той. - Как му дойде на акъла да я отмени, не ми стана ясно. Не съм анализирал подробно ситуацията. На мен ми се стори, че дузпа има. Вратарят мисля, че не играе с топката и го чука леко с ръката. Други ми казват, че са гледали ситуацията многократно и тяхното мение е обратното. Само Никола Попов знае какво се случи. По правилник е възможно съдията да вземе едно решение и преди да е подновил играта, да го промени. Това е негово право. Причините може да са различни - някой от колегите му да го коригира, когато не е сигурен, или той самият да си даде сметка къде е останала топката и е разсъждавал малко по-бавно. Тук няма нарушение на правилата, че е посочил дузпа, а пък след това е сменил решението си. Тук не е много ясно дали има нарушение или няма."
Баялцалиев добави, че е имало червен картон за играч на ЦСКА 1948 в началото на мача.
"В 6-ата минута има абсолютен червен картон. "За сериозна, груба игра" се казва в правилника. Играчът на ЦСКА 1948 с бутоните натиска крака на Сулака над глезените и го огъва. Това е много опасно за здравето на противника, той не даде и фаул даже. Това означава, че абсолютно не го е видял, но това не е оправдание. Там е задължителен червен картон", завърши бившият рефер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене