Арести в "Барса"

Полицията пристига в офисите на "Барселона"

Микел Артета спряган за заместник на Куман

Каталунската полиция е арестувала вчера президента в оставка на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу, изпълнителния директор Оскар Грау, юриста Роман Гомес Понту и шефа на кабинета Хауме Масферер, съобщава "Мундо Депортиво". Официално потвърждение на новината вчера не се получи.

Микел Артета
Микел Артета

По-рано вчера полиция отново тараши офисите на футболния клуб. Ченгетата се появили изненадващо преди обед в офисите на клуба". Четирима служители от звено "Икономически престъпления" са започнали да търсят допълнителни доказателства по делото "Барсагейт", върху което се работи още от 10 март миналата година.

Хосеп Мария Бартомеу
Хосеп Мария Бартомеу

Според разследване на властите бившият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу и останалите членове на ръководството са обвинени във финансова измама покрай сключването на договор с фирмата I3 Ventures. За нея се твърди, че е била наета от клуба с цел с онлайн публикации да се грижи за добрия имидж на шефа, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, Жерар Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Хосеп Гуардиола и Жоан Лапорта. Меси посочи точно него като причина за желанието си да напусне клуба през миналото лято. В крайна сметка директорът си тръгна, а в края на тази седмица ще се проведат предсрочните избори за негов наследник.

За почти сигурен нов президент се сочи Лапорта. От имащите право на глас 110 290 членове на клуба 20 000 вече са го направили по пощата, твърди "Мундо Депортиво". Арестуваните в момента членове на "Барселона" също ще могат да упражнят правото си, като ще бъдат ескортирани до най-близката урна от общо петте, разположени в града и околността.

Наставникът Роналд Куман е много вероятно да бъде освободен, ако Лапорта спечели изборите. Важен мач за спасението на холандеца е в сряда, когато "Барса" приема в реванша от полуфиналите за Купата на краля "Севиля", твърди още "Мундо Депортиво". "Бръснарите" спечелиха първата среща с 2:0.

За заместник на Куман вече е спряган Микел Артета. 38-годишният испанец е юноша на каталунците, макар никога да не игра за първия тим. Артета е начело на "Арсенал" вече повече от година, но все още не е убедил в качествата си. Преди това той беше асистент на Хосеп Гуардиола в "Манчестър Сити".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене