Новите крале на подземния свят в Италия

Когато старите богове загиват, кой сяда на мястото им

“Пираните от Неапол” (ИК “Сиела”) е първият роман от Роберто Савиано, в който той се завръща към подземния свят на своя роден град, но този път през погледа на деца - едновременно жертви и насилници. Защото, когато старите богове загиват, е време нови да заемат местата им.

Времената се менят и улиците на Неапол са бойното поле, на което се преразпределят територии. Николас Фиорило е само на 15, все още ходи на училище, живее с родителите си, кара мотопед и мечтае за нови маратонки. Въпреки това вече е научил, че на малките площадчета на града властва законът на джунглата. И оцеляват само най-приспособимите и най-силните.

А властта се придобива с решителни действия. Момчето е готово на абсолютно всичко, за да получи своето запазено място в луксозния “Новият Махараджа” – ресторант, където се срещат босовете на Камора. И докато учи наизуст откъси от “Владетелят” на Макиавели, Николас овладява и изкуството на стрелбата с автомати, трафика на наркотици, рекета на хора и убийствата.

Невинни деца, но брутални в насилието си, той и неговата банда активно търсят конфронтация и живеят изцяло за мига и без мисъл за бъдещето. За тях Камората е животът. Защото дори и т. нар. “бебешки банди” да привличат вниманието на медиите с невероятните си истории, когато става дума за истинската власт в Неапол, Системата все още контролира града и цяла Южна Италия. “Пираните от Неапол” рисува жестокият портрет на новите крале на подземния свят. Свят, в който приятелството и верността се доказват в уличните престрелки, а милостта е непростима слабост.

Със своето журналистическо разследване “Гомор” Роберто Савиано не само насочи вниманието на света към сенчестия свят на италианската мафия, но и вбеси босовете от неаполитанската фамилия Камора – за главата му има предложена сериозна награда, а от излизането на книгата досега неаполитанецът живее под постоянна полицейска закрила.

Още предложения на ИК "Сиела"

Траките, кановете и царете

по нашите земи - на 300 стр.

и с 200 илюстрации

След успеха на уникалните издания “Българите! Забравените постижения” и “Ние сме животните” създателите им Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов обединяват сили с изтъкнатия български историк проф. Пламен Павлов в едно вълнуващо приключение, което разкрива творчески образите на най-важните личности от близкото и далечното минало.

Впечатляващото енциклопедично издание на “Владетелите на България”(ИК “Сиела”) вече може да бъде открито на пазара и предлага над 150 оригинални илюстрации, около 50 карти, познати и неизвестни места и съкровища, както и безброй поводи за гордост от родната история.

В почти 300 страници талантливият екип предава по достъпен и достоверен начин възходите и паденията на българските владетели от легендите до реалността, като предлага един различен, интригуващ и пленяващ въображението поглед към предците ни. От цар Севт I - владетел на Одриското царство - до цар Симеон II, книгата проследява хронологично живота на владетелити по любопитен за малки и пораснали читатели начин.

Кои са древните траки, кановете, царете и цариците по българските земи?

Кое е най-старото открито златно съкровище в света и какво е общото между него и Варненския халколитен некропол?

Кои са местата, които могат да разпалят любопитството на всеки техен посетител към историята ни?

Впечатляващите илюстрации от Стен Дамянов и прецизният дизайн на Николай Манчев превръщат книгата в истинско удоволствие за малки и големи, a Божидар Михайлов e историческият консултант на изданието.

“Владетелите на България” е цветно и интригуващо пътешествие из родната история, както и кратък и обективен поглед върху личностите, които до голяма степен са били отговорни за прогреса и съхраняването на нацията ни през вековете.

Богата, любопитна и полезна.

Важно четиво за всяко българско семейство!”

Захари Карабашлиев, автор на “Хавра”, “18% сиво”, “Опашката”

Мистерия, разказана

от Артър Конан Дойл

“Загадката на имението “Клумбър” - мрачна приказка за сблъсъка между Изтока и Запада, представя Артър Конан Дойл в различна светлина (ИК “Сиела”). Прозорците в изоставено имение започват да светят. Новият наемател - майор Джон Хедърстоун, и неговото семейство избягват контактите. Причината е страхът от една конкретна дата. Мистериозни духовници призовават майора и придужилия го някога в Индия ефрейтор Руфъс Смит. Има ли стари грехове за разплата?

Класация за седмицата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене