Volkswagen модернизира голям завод в Испания, вместо да строи нов у нас

Германският концерн Volkswagen Group възнамерява до 10 години 70% от предлаганите на Стария континент модели да са с електрическо задвижване. За целта компанията ще модернизира значително своите фабрики и инфраструктура, но засега няма да строи нови в България или Турция, каквито бяха първоначалните намерения. Първият завод, засегнат от промените, ще бъде този на Seat в Испания.
Според Bloomberg германският производител ще представи на Европейската комисия проект за превръщане на халетата за сглобяване на моделите на Seat в Марторел, Испания, в производствена линия за електрически коли и батерии. Заводът ще премине и към възобновяеми енергийни източници.

Според босът на Volkswagen Херберт Дийс Испания има потенциала да се превърне в европейски център за производство на електрически превозни средства. Съоръжението в близост до Барселона ще създаде и необходимата инфраструктура за станции за бързо зареждане на електрическите возила.
Испанските власти вече са провели среща с представители на концерна. Представени са плановете на дъщерното дружество на Seat за производство на електрически превозни средства. Първият изцяло електрически модел на Seat ще бъде кросоувърът Cupra Born, който ще дебютира тази година. До края на десетилетието Volkswagen възнамерява да произвежда поне по 1 милион европейски коли годишно от всички свои марки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене