Искат 1,5 млн. долара за китайското Bugatti

Съвместното предприятие Silk-FAW Automotive, направено от Silk EV и най-големия китайски производител на автомобили FAW, разкри серийната версия версия на суперхибрида Hongqi S9.

Спортният автомобил струва 1,5 милиона долара и ще бъде сглобен в 99 бройки. Всъщност колата не е само китайска, защото пръст в създаването й има един от най-великите италински дизайнери - Валтер да Силва. Самият модел Hongqi S9 ще бъде сглобяван във фабрика в региона на Емилия-Романя, в сърцето на италианската автоиндустрия, където се намират заводите на Ferrari, Lamborghini, Maserati и Pagani.

Първите доставки на китайския хибрид, конкурент на коли като Bugatti Chiron и Koenigsegg Jesko, се очакват в началото на следщата година.

Хибридът Hongqi S9 е в състояние да ускорява от място до 100 км/ч за 1,9 секунди, а максималната скорост е над 400 км/ч. Колате се задвижва от мощен 4-литров бензинов битурбо V8 двигател и три електрически мотора, осигуряващи обща мощност от 1400 конски сили.

Според Валтер да Силва той и екипът му са успели да намерят баланс между аеродинамика, пропорции и красота. Суперхибридът S9 се характеризира с пътническа капсула, изместена отпред, заден спойлер с променлива геометрия, удължена предна част и светлини с интегрирани отвори за въздух.

Без да стартира двигателя с вътрешно горене, автомобилът е в състояние да измине до 40 километра. Вътре има три дисплея (два за водача и един за пътника), климатик с функция за пречистване и овлажняване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене