Volkswagen ID.4 бе обявен за Световна кола на годината 2021

“Световната кола на годината 2021” е модел на Volkswagen - новият напълно електрически ID.4 надделя над сериозната конкуренция в глобален мащаб и триумфира в международния конкурс за наградите World Car Awards. Отличията за Световен автомобил на годината се връчват от жури, съставено от над 90 международни автомобилни журналисти от 24 държави, които гласуват за най-добрите новости на световния автомобилен пазар през съответната година.

Автомобилите, отговарящи на условията за участие в конкурса за наградите „Световна кола на годината“, трябва да бъдат произведени в тираж от поне 10 000 броя годишно и да бъдат предлагани на пазари на най-малко два континента.

Членовете на журито дадоха висока оценка на отговорното отношение към околната среда и липсата на преки емисии, както и голяма част от новаторските функции и характеристики на ID.4 като например предлагания по желание иновативен head-up дисплей с разширена реалност, който може да прожектира върху челното стъкло най-важната за водача информация като насоките за движение по маршрута на навигационната система.

Той възприема тази информация като триизмерно и реалистично, перфектно интегрирано в перспективата на реалността отвън изображение на виртуално разстояние от три до десет метра пред автомобила. В активен режим на работа на адаптивния темпомат (ACC) или допълнително предлаганата асистираща система Travel Assist, от определена скорост нагоре движещите се пред ID.4 превозни средства се отбелязват с цветна маркировка, която улеснява поддържането на безопасна дистанция.

За кола с най-добър дизайн бе определен Land Rover Defender. За наградата бяха номинирани още Mazda MX-30 и Honda E. В категорията "Най-добър градски автомобил 2021" победител стана електрическият автомобил Honda E. На второ и трето място останаха Honda Jazz и Toyota Yaris.

За следващата категорията „Най-производителната кола на годината“. се бориха Audi RS Q8, Porsche 911 Turbo и Toyota GR Yaris. В крайна сметка нямаше изненада - Porsche 911 Turbo беше обявен за победител. Новият Mercedes-Benz S-Class стана първи в категорията „Най-добър луксозен автомобил“, изпреварвайки Land Rover Defender и Polestar 2.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене