Крах за Суперлигата

 Феновете на "Челси" принудиха клуба да се оттегли от Суперлигата

Феновете и футболистите в Европа ликуват! Бунтът на богатите - наречен Суперлига, претърпя пълен крах. Само два дни след обявяването на създаването му новият турнир се разпадна.

След невижданото обединение на феновете против надпреварата тон дадоха шестте английски клуба в нея. В рамките на няколко часа те обявиха, че напускат Суперлигата. Последваха ги "Интер" и "Милан". Президентът на "Барса" Жоан Лапорта пък обяви, че ще прави допитване до феновете дали каталунците да останат в турнира. "Атлетико" (М) напусна проекта малко по-късно през деня.

Така Суперлигата се разпадна. Това призна и един от основателите и председател на "Ювентус" Андреа Аниели. Той обяви, че турнирът няма как да се осъществи без напусналите клубове.

Запитан дали проектът все още може да се случи след излизането на осем от отборите, Аниели каза: "За да бъда откровен и честен - не! Очевидно това не може да се случи."

Това изявление на боса на "Юве" дойде няколко часа след официалната позиция на Суперлигата след напускането на английските отбори. В общата позиция на останалите клубове се изтъква, че представителите на Висшата лига са били принудени да напуснат под външен натиск. Добавя се, че планът за реформа в европейския футбол и евентуалното създаване на нов турнир ще бъде преосмислен. В крайна сметка се оказа, че той претърпя крах, след като накрая там останаха само четири клуба.

Новината за фиаското на Суперлигата предизвика еуфория сред феновете в Европа. Куп футболни звезди от настоящето и миналото също изразиха радостта си от развитието на нещата. Направиха го с постове в социалните мрежи.

"Футболът принадлежи на феновете. Днес повече от всякога", написа защитникът на "Барса" Жерар Пике в туитър.

Английските легенди Гари Невил и Джейми Карагър поляха краха на Суперлигата с по чаша вино и бира. 

Гари Невил празнува провала на Суперлигата
Гари Невил празнува провала на Суперлигата

Голяма част от футболистите на "Манчестър Юнайтед" начело с капитана Хари Магуайър и звездата Бруно Фернандес изразиха радостта си от краха на проекта с постове "Винаги сме били ОБЕДИНЕНИ", които включваха снимки на феновете на "червените дяволи".

Бившият нападател на Англия Крис Сътън обяви, че понеделник вечер е била една от най-великите в историята на футбола.

"Всички се изправиха заедно. Това е огромна победа за футболното семейство, но ще бъде много трудно хората да простят на тези клубове. Тези собственици не ги е грижа за феновете, абсолютно не, те мислят само за собствените си джобове", категоричен беше той.

Италианският специалист Клаудио Раниери обяви, че Суперлигата е срамна страница в историята на 12 клуба, основали я.

"Красотата на футбола е в това, че бедните могат да победят богатите на терена", обяви Раниери, който направи "Лестър" шампион на Англия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене