1000 страници за Шерлок Холмс и д-р Уотсън

Пълно издание на Артър Конан Дойл от Книгоиздателска къща "Труд" за най-великия детектив в 1000 страници

Нищо не е елементарно, Уотсън!

Отговорът е в 56 разказа и 4 романа

А какво става със зайчето Питър?

Ще си хапне  моркови и ще е обичано от всички деца!

„Шерлок Холмс. Пълно издание” от Артър Конан Дойл (от Книгоиздателска къща “Труд”) е за всички фенове на най-великия детектив и неговия сътрудник д-р Уотсън. (Някой знае ли малкото му име?)... Въпрос с повишена трудност! Да ви дадем джокер - Джон е!

"Елементарно, Уотсън..."

Нищо не е елементарно!

Ценно е да имате тази книга!

Енциклопедията на всички криминални истории!

Изданието е с твърди корици и обем от около 1000 страници. В него читателите ще намерят всички произведения посветени на Шерлок Холмс.

Рожба на сър Артър Конан Дойл (1859–1930), Холмс е синоним на наблюдателска дарба и гениална дедуктивност. Интересен факт е, че няколко души са вдъхновили сър Конан Дойл да създаде образа на прочутия детектив – студентът по патология Брайън Чарлс Уолтър, преподавателят от Единбургския университет Джоузеф Бел, прочутият физик Ърнест Ръдърфорд, както и на Йожен Франсоа Видок – известен престъпник, който става в последствие шеф на френската криминална полиция.

Шерлок Холмс се появява в 56 разказа и 4 романа, написани от сър Артър Конан Дойл в периода 1887–1927 година.

В повечето от тях той е само съпътстващ детектив, който помага на полицията в разследването на странни случаи. Той работи редом с инспектор Лестрейд, но в същото време е описан като пълна противоположност за тогавашния лондонски полицай. Той действа дедуктивно, почти не разследва местопрестъпленията, а често от дома си разкрива голям процент от случаите.
Негов верен приятел и помощник в какви ли не ситуации е д-р Джон Уотсън, армейски лекар, който се е завърнал от тежка военна служба – това е описано в „Етюд в червено”, където двамта герои се срещат за пръв път. Почти всички истории Конан Дойл пресъздава през разказа на Джон Уотсън, като от фабулата на разказите става ясно, че Уотсън пише и публикува историите за своя приятел.
В големия том ще откриете произведения като „Баскервилското куч”, „Морският договор”, „Манастирското училище”, „Етюд в червено”, „Загадката на лъвската грива”, „Смъртна схватка”, „Норуудският строител”, „Танцуващите човечета”, „Долината на страха”, „Знакът на четиримата” и др

И още от КК "Труд"!

Зайчето Питър – на училище

Нова книжка с приключения за най-най-малките фенове на Зайчето Питър

Първият учебен ден на Питър е!

Той е приготвил, разбира се, всичко най-важно за този ден – от чисто новия молив до вкусния обяд. Зайчето Питър няма търпение да стане ученик, а кой ще му помага вместо сестричките му, ще прочетете в “Питър на училище”.

Книгата е картонена и предназначена за деца между 3 и 6 години.

Биатрикс Потър започва плахо писателската си дейност. През 1893 г. тя подарява на 5-годишния син на своя приятелка една от написаните си истории. Окуражена от майката на момчето, през 1901 г. Биатрикс Потър сама финансира издаването на първите 250 бройки на „Зайчето Питър“. Тиражът на книжките се изчерпва веднага, което налага да се произведат още 200 екземпляра. Този успех спечелва доверието на издателя Норман Уорн, който сключва договор с Биатрикс Потър и в края на 1902 г. „Зайчето Питър“ е издадена в 28-хиляден тираж – един рекорден за това време тираж. Биатрикс Потър издава двадесет и три книжки от поредицата за Зайчето Питър, които и до днес продължават да бъдат превеждани на различни езици.

Идеята за създаването на историята за Зайчето Питър може да се търси в детството на Биатрикс Потър.

Като малка, тя била затворено момиче, чиито единствени приятели били различни домашни любимци -  жаби, прилепи, порове, гущери.

Двете зайчета, които непрекъснато правили компания на детето, носили имената Бенджамин и Питър. Прекарвайки времето си сред животните, Биатрикс имала възможност да наблюдава и изучава навиците им.

Така започнала да пренася игрите си на скици, в които главни герои били дребните палавници. От „домашен” любимец зайчето Питър, се превръща в първия литературен герой на Биатрикс Потър, който й донася световна слава.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене