50 Cent
Хай клуб | 28 октомври 2009 г.

Дата и място на раждане: 6 юли 1975, Ню Йорк сити, Ню Йорк, САЩ

Рождено име: Къртис Джеймс Джаксън III

Прякор: Бу-Бу, Фиди, Интерскоуп

Височина: 183 см

Любопитно:

Майка му е 15-годишна, когато го ражда.Самият той е бил нардопласьор. Завършва основното си образование зад решетките.Първоначално албумът The Massacre трябвало да се казва St. Valentine's Day Massacre и да излезе на 15 февруари, но заради проблеми с производството бил готов на 8 март.Любим актьор: Чарли Шийн. Любима храна: пържено пиле и диня.През 2007 г. сп. Forbes изчислява състоянието му на $33 милиона. Счита се, че днес то е нараснало на $150 милиона.


Кратка биография:

Въпреки че е роден в Ямайка, Къртис цял живот е живял в Ню Йорк. Баща му е избягал, когато той е бил много малък и така и не се знае кой е той. Майка му е дилър на наркотици и е застреляна, когато малкият Къртис е само на 11. Затова той е отгледан от баба си и дядо си. Първоначално мечтае да стане боксьор тежка категория. През 1996 г. се запознава с един от Run-DMC, който оказва първоначално влияние върху него като бъдещ рапартист и го учи на занаята. 50 Cent подписва договор със звукозаписната му компания, но скоро след това разваля договора и се мести при други продуценти. Годината е 1999 и Къртис има договор с гиганта Columbia Records. През тях той прави дебютния си албум Power of the Dollar, който обаче така и не се появява на пазара. Причината е в следната история.

На 24 май 2000 г. прострелват рапъра близо до дома му в Ню Йорк. По чудо оживява след дълго лечение. Поводът за нападението е споменаването в неговата песен Ghetto Qu'Ran на имената на известни наркодилъри. От Columbia Records се стресират от случката и така и не издават албума на 50 Cent. Освен това развалят договора си с него.

След случката той прави група със свои приятели, която кръщават G-Unit. Историята на бандата е кратка, но пък през 2002 г. Еминем попада на техни записи и е силно впечатлен. Дори казва по радиото, че любимият му рапър в настоящия момент е 50 Cent. Белият рапър заедно с Dr. Dre намират Къртис и сключват договор с него. Започва и работа по албум. Той става факт на 6 февруари 2003 г. и за две седмици вече е платинен. Успехът е неочакван и грандиозен и заради това Къртис получава свой лейбъл G-Unit Records, който днес работи с десетки млади рапъри и освен с музикално продуценство се занимава с производство на дрехи, аксесоари, обувки, видеоигри и други.

50 Cent има освен първия си суперуспешен албум още три, последният от които излиза на 8 септември 2009 г. Освен това по Get Rich or Die Tryin' е създаден и едноименен филм, който също се радва на задоволителни резултати.
Къртис участва в многобройни рапкомпилации, което е основната причина да е един от най-богатите рапъри в света.
Има син на име Маркиз, когото на шега наричат 25 Cent.


Дискография:

Get Rich or Die Tryin - 2003
The Massacre - 2005
Curtis - 2007
Before I Self Destruct - 2009

 

 

 

   

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уди Алън заяви, че спечелването на награда „Оскар“ не означава нищо за него и че никога не е правил „страхотен“ филм. 84-годишният кинорежисьор твърди, че е аутсайдер в Холивуд, въпреки че е носител на редица награди „Оскар“ и казва, че цифрите от боксофиса и лъскавите награди имат "много малко значение" за него

“Съпричастна към всички абитуриенти, качвам снимки от бала си... преди... няма да казвам колко години!”, написа в социалните мрежи актрисата Силвия Петкова в отговор на поредното онлайн предизвикателство. “Аз бях от “различните” и отидох със стара, нефункционална линейка на своя бал. Имам спомени... някакви. Глас не ми беше останал, това го помня

Почти всяка нация на света се бори да рестартира безопасно икономиката си, докато продължава да се бори с коронавируса. Но някои се справят по-добре от други. Изданието "Политико" представя 30 водещи държави, с техните здравни и икономически резултати, и ги групира въз основа на това дали са наложили леки