Искра Радева : Ние се раждаме, живеем и умираме, само за да изпитаме любовта

Искра Радева

Днес в Силистра известната на поколения българи Искра Радева представя в Силистра постановката „Леща, грах и диаманти.

В спектакъла участват и Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова и Теменуга Первазова. Минути преди да излезе на сцената Искра Радева говори с колежката Ирена Маркова.

„Леща, грах и диаманти е добро съчетание. Аз, разбира се, предпочитам последното. Всъщност, заглавието ни хрумна по време на работата, гледам че и публиката е впечатлена от него, интересно и е, любопитно и е, така че в крайна сметка, то остава, имаше, разбира се и варианти но остана този вариант, споделя Искра Радева.

Тя признава, че нейният театър всяка година провежда подобно турне, което по традиция преминава през Силистра.

"Д-р Найденов на практика е виновникът, толкова години подред вече ние да гостуваме не само тук но и в съседните градове За мен е много важно един кмет да има отношение към културата, защото малцина са тези , които съзнават какво важно оръжие е културата за издигането на духа на обществото ни, защото един народ без дух е като дърво без корен. Ние в момента не можем да се похвалим с висок дух“, споделя Радева и допълва, че в последно време ние даже вече не се смеем, не се срещаме, не си общуваме не си гостуваме.

"Тази пандемия беше като капак на тази тенденция и добре, че има хора с отношение към изкуството, които канят театри като моя, за да ни е безкрайно приятно да играем пред публика, която има отношение към изкуството", споделя Искра Радева и допълва, че е приятно да се работи с прекрасни професионалисти, ансамбъл на сцената , което е от изключителна важност по отношение на реализацията на идеите.

"Нашето изкуство не е всеки да играе сам за себе си, напротив, нужен е единен екип, да гледаме всички в една посока. В едно от представленията имах такава реплика „ние се раждаме , живеем и умираме само за да изпитаме това велико чувство – любовта“. Когато подреждам репертоара , когато избирам пиесите гледам зад всички тези хумористични мигове в представлението да сто и и нещо сериозно зад смеха, зад комедията и зад сатирата и в това отношение любовта е важен фактор", добави Искра Радева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене