Актрисата Рийз Уидърспун продаде продуцентската си компания

Рийз Уидърспун СНИМКИ: Ройтерс

Инвестиционната фирма "Блекстоун" купи продуцентската компания "Хелоу съншайн" на актрисата Рийз Уидърспун, съобщиха световните информационни агенции.

"Хелоу съншайн" ще стане част от новообразуваната медийна компания, подкрепяна от "Блекстоун". Нейни ръководители ще са бившите директори на "Дисни" Кевин Мейър и Том Стагс. Уидърспун ще участва в управителния съвет на компанията, предава БТА.

Сделката се оценява на 900 милиона щатски долара. Тя не е обявена официално, а се изчислява от специалисти. Посочена от американски медии като "Уолстрийт джърнъл" и Си Ен Би Си.

Рийз Уидърспун обяви, че компанията й "прави голяма крачка напред" с партньорството с "Блекстоун". Новата медийна фирма ще даде възможност за повече "развлекателни, въздействащи и информиращи разкази" за жените по света, написа тя.

Актрисата основава компанията "Хелоу съншайн" през 2016 г., за да даде предимство на продукции за жени, като сериалите "Големите малки лъжи" и "Сутрешното шоу".

Уидърспун ще запази дял от поне 18 процента и ще получи 120 милиона долара от сделката, след като бъдат платени данъците. Тя притежаваше около 40 процента от "Хелоу съншайн", пише сп. "Форбс".

Така Рийз Уидърспун става най-богатата актриса със състояние от 400 милиона щатски долара. Останалата част от богатството й се дължи на преуспяващата й 30-годишна кариера като актриса и продуцент. Тя е една от най-добре платените звезди в Холивуд и печели по около един милион долара на епизод от телевизионните сериали и още милиони за филмовите си роли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене