Ferrari продава повече, отколкото преди корона кризата

Ferrari не само се възстанови продажбите след корона кризата, но дори ги подобри. Италианският производител на супер скъпи коли продаде 2685 превозни средства през последното тримесечие, с половин процент повече в сравнение със същия период на 2019 г.

Тримесечният оборот на Ferrari се е удвоил в сравнение с миналата година до над 1 милиард евро. Това е увеличение с 5% в сравнение със същия период на 2019 г. Нетната печалба нараства до 206 милиона евро, в сравнение с 9 милиона евро година по-рано.

През декември изпълнителният директор на компанията Луис Камилери неочаквано се оттегли и бе сменен от Бенедето Виня, който идва от производителя на чипове STMicroelectronics. Той ще бъде натоварен да ръководи Ferrari в ерата на електрическото шофиране и другите бъдещи технологични иновации.

При Камилери Ferrari все още се противопоставяше към предстоящия преход към електрически коли. Месец преди заминаването си шефът убедително обяви, че "Ферари" вероятно никога няма да произвежда напълно електрически автомобили. Сега компанията планира да направи това. Италианците искат да пуснат напълно електрическо Ferrari на пазара през 2025 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене