94-килограмов сом тегли лодка
24 часа | 23 Септември 2021 г. | 37 показвания | 0 коментара

Звярът от Русенско налита на изкуствен октопод, борят го два часа

Почти 100-килограмов сом тегли масивна лодка с двама рибари и ги разхожда из цялото езеро. Екшънът се разиграва на язовир "Баниска", Русенско. Водният гигант се закача на въдицата на ентусиастите привечер. След това едва не обръща лодката им.

39-годишният Ивелин Иванов от град Бяла има късмета да се бори с рибата исполин. Той разказва, че познава добре водоема и често го посещава за риболов на сом. Досега обаче на куката му увисвали само екземпляри до 7-8 килограма. Този път влиза заедно с колегата си Недко Сапунджиев към 18 часа. Практикуват метода "на кльонк". Този инструмент създава специфичен шум на повърхността на водата, който вдига сомовете от дъното и предизвиква любопитството им.

"Някъде около 20 часа видях на сонара, че нещо голямо се вдигна от дъното. Водех стръвта на шестия метър, а там дълбочината беше 8 метра", казва Ивелин пред "България Днес". Той разкрива, че е използвал изкуствен силиконов октопод за примамка. На куката е добавил още комбинация от пиявица и рибка уклей.

"В един момент сянката внезапно изчезна. Колегата удари още няколко пъти с кльонка и отново го вдигна. Този път сомът захапа директно, без никакви задръжки. Така потегли, че ни повлече масивната лодка на буксир. Битката беше изключително трудна и продължителна. Стъмни се напълно, а рибата не се вдигаше от дъното", развълнувано разказва майсторът.

"Отне ни около два часа неистови усилия, докато вдигнем сома. Като видяхме какво туловище има, буквално онемяхме. Все пак запазихме самообладание и след много перипетии прехвърлихме сома на лодката. На следващото утро го измерихме - тежеше 94 кг", споделя Ивелин.

Той ползва специален прът за тролинг риболов, дълъг 2,10 м, с масивна макара и плетено влакно 0,70 мм. "Въдицата ми се оказа здрава, щом издържа на тези върховни усилия", завършва Иванов, който има магазин за строителни материали в Бяла. Членува в дружината на с. Лом Черковна и се изявява и като ловец.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По-малко от 2 месеца преди да стане на 70 години издъхна лендарният вратар на Югославия Драган Пантелич. Той е починал в болницата в Ниш след усложнения от коронавирус. Почти цялата кариера на Пантелич протече в "Раднички" (Ниш). Изигра два сезона в "Бордо" и малко в "Тимок" (Зайчар). Един от първите вратари

Помощта е за потребен мегаватчас за октомври, ноември и декември 80 а не 50 лева да е помощта за небитовите потребители за всеки потребен мегаватчас за октомври, ноември и декември. На този вариант за директно подпомагане на бизнеса, болници, училища, детски градини, ВиК дружества, жп и градски транспорт се е спряло правителството

Преболедували преди повече от 6 месеца в пат 390 000 засегнати, за 81 000 документът изтича скоро Опашки за ваксини, теглят се по 1000 сертификата на минута Без паспорт до 18 г. ЕС не давал да удължим на 1 година документа на преболедували   В патова ситуация изпадат всички хора, преболедували COVID-19

- главен държавен здравен инспектор и член на лигата ...
Тежковъоръжени полицаи и сили за борба с масовите безредици ...
Месец преди най-очакваното театрално събитие на сезона ...
Музикантът и Меган Фокс вероятно ще пристигнат в България ...
Новият сериал връща 200 години преди събитията от култовата ...
Билет и "зелен" паспорт. Това ще са вече двете необходими ...
Холивудският актьор Мел Гибсън ще изпълни една от ...
След като в продължение на няколко години се бориха да се ...
Мик Джагър и Кийт Ричардс от британската рок група "Ролинг ...
Холивудският актьор Шон Пен се е разделил със съпругата си ...
Българският национал Атанас Илиев започва да оправдава ...
Младежкият национал на България Мартин Минчев вкара два ...
Най-добрите футболисти във всеки отбор носят номер 10. Това ...
Бизнесменът Георги Попов, който беше в Дубай със съдружника ...
Иван Юруков е поредната известна личност у нас, която ...
Мъж ще ръководи балета на Софийската опера за първи път от ...