Изложба "Струма" се отлага за догодина
24 часа онлайн | 14 Октомври 2021 г. | 9 показвания | 0 коментара

Епидемичната обстановка отмени провеждането на изложба "Струма" в Кюстендил, съобщиха от художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора". По традиция реализирането на зоналната изложба се насрочва за края на октомври. През 2021 г. то бе отредено на галерията в Кюстендил. Артистичната проява обединява таланта на художниците от Благоевград, Кюстендил и Перник, предава БТА.

"С надежда за благоприятно развитие на ситуацията и след съгласуване между трите средищни града, отлагаме провеждането на изложба "Струма" в град Кюстендил за 2022 година.

Нашата зонална изложба не е просто пространството, в което се подреждат произведенията на художниците от поречието на Струма. Тя е символ на обвързаността ни с изкуството и духа на региона, тя е място на общение между съмишленици", казаха от галерията.

При спазване на всички противоепидемични мерки, посетителите на галерията могат да видят, разгърната тематично в три от залите й, юбилейната изложба по случай сто години от рождението на художника Никола Мирчев.

От галерията заявиха още, че по повод 1 февруари 2022 година и предстоящото честване на 140 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора, подготвят изцяло нова мащабна експозиция.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Леонид Брежнев е единственият с 3 отличия Орденът “Герой на Народна република България” е най-високото почетно звание в наградната система на страната при социализма. Учреден е с указ от Президиума на 6-ото велико народно събрание на 15 юни 1948 г. Присъжда се на българи и чужди граждани “за подвиг или заслуги

Служебният кабинет започна да търси възможност за щадящи ковид тестове за децата, чак след настъпването на образователната криза Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков подкрепи решението на Централната избирателна комисия да отхвърли поканата на Румен Радев за среща за изборите. „Приветствам доблестта на ЦИК

Българският лекарски съюз (БЛС) е сезирал Прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция за незаконосъобразни действия от страна на ръководството на НЗОК по прилагане на Закона за бюджета на НЗОК и Закона за здравното осигуряване. Това съобщиха от съсловната организация на лекарите. Юристите на съсловната организация са се

Фенове на "Пирин" поискаха оставката на треньора Уорън ...
Лекарите на британската кралица я съветват да бъде ...
Няма нужда да си рисувате котешко носле и мустачки за ...
Партньорката на Шарл Мишел потвърди за брака, като ...
Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време ...
Китайският телекомуникационен гигант „Хуауей“ (Huawei) ...
18-годишният Никола - синът на Яна Маринова от първия ...
ОВЕН: АГРЕСИЯ Работа: Съветвам ви, без значение какво е ...
От космическия център в Куру, Френска Гвиана, бе изстреляна ...
Елена Алексиева с „Прекъсването на Самсара" спечели ...
Той казва, че е щастлив човек, защото работи професия, ...
Илияна Йотова ще остави неделната вечер за тримата ...
Наследникът на големия поет никога първи не казва чии гени ...
Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън поговори със ...
Григор Димитров използва времето преди турнира във Виена за ...
Скъпи мои, трябва сега да разберете дали ние принадлежим на ...