Алина Боз - турската актриса с български корени, се занимава с театър от 9-годишна

Актрисата в новия си сериал

Безразсъдна любов, сложни житейски преживявания и трудни избори са в завръзката на новия турски сериал “Не пускай ръката ми”, който тръгва в българския ефир. Историята в него среща двама герои от различни класи - Дженк е наследник на богато и уважавано семейство, което притежава голяма и печеливша компания. Той следва висше образование в САЩ.

Азра също учи зад океана, макар да произлиза от скромен род на кебапчия. Тя е със силен характер, идеален живот до деня, в който баща ѝ е намерен мъртъв и мащехата ѝ я гони на улицата.

Двамата с Дженк се сблъскват за първи път на летището при объркването на куфарите им на връщане от Америка. Но скоро съдбата ги среща отново, за да ги изпита по пътя до истинската любов.

“Продуцентската компания ми изпрати сценария на “Не пускай ръката ми”. Когато се запознах с героинята ми Азра, веднага се влюбих в нея”, казва младата актриса Алина Боз, която вече е печелила престижната награда “Златна пеперуда” за най-добра женска роля. Тя е добре позната у нас. Алина изигра озлобената, завистлива и студена Хазал в “Твоят мой живот” - образа, с който направи големия си пробив.

Алина е родена на 14 юни 1998 г. в Москва. Майка ѝ е рускиня, а баща ѝ - български емигрант. Когато момичето е на 7 години, заедно със семейството си се мести да живее в Истанбул. Баща ѝ работи като екскурзовод и затова постоянно пътува. Но идва период, в който трябва да прекара повече време в Турция. Тогава взема семейството си със себе си и заживяват за постоянно в южната ни съседка.

Скоро Алина научава езика и влиза в училище. 9-годишна е, когато започва да ходи на актьорска школа. В нея момичето е цели 7 години - една сцена поделят и деца, и възрастни, а това засилва интереса ѝ към актьорската професия.

Един ден нейн приятел ѝ предлага да започнат да снимат заедно кратки клипове, които да пускат в няколко интернет сайта. Участието ѝ във видеата не остава незабелязано, заради което родителите ѝ я записват в рекламна агенция. Така Алина започва да се снима в различни реклами, а в началото на 2014 г. вече участва в сериала “Смелата медицинска сестра”.

Сега в “Не пускай ръката ми” тя изпълнява главната женска роля, като си партнира с колегата си Алп Навруз, чийто дебют бе в “Госпожа Фазилет и нейните дъщери”. Двамата актьори се познават, отпреди да застанат заедно на снимачната площадка. Затова и според тях толкова лесно се сработват в новия сериал. Той тръгва на 18 октомври, понеделник, и ще се излъчва всяка делнична вечер от 21 ч по “Диема фемили”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене